politica

BREAKING Orban si-a depus demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Documentul i-a fost inmanat lui Citu

Ludovic Orban si-a depus luni demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Demisia sa scrisa a fost dusa la sediul central al PNL, pentru a fi inmanata noului presedinte al partidului, Florin Citu, de catre o consiliera de la Camera Deputatilor.

„Mi-am dat demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, o demisie aflata la dispozitia presedintelui PNL pentru a fi depusa in momentul in care considera ca este necesara aceasta depunere. N-am depus demisia la Camera Deputatilor, pentru ca, daca astazi mi-as fi dat demisia din functia de presedinte al Camerei, cel mai probabil presedinte al Camerei Deputatilor ar fi putut ajunge un pesedist. Nu vreau sa fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispozitia dlui Citu pe o perioada nelimitata. In cazul in care, in maximum 15 zile, ea nu va fi depusa la Camera Deputatilor, la finalul acestei perioade imi voi depune eu, personal, demisia. Este o decizie irevocabila pe care o voi pune in practica”, a precizat Ludovic Orban.

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a anuntat sambata ca demisia sa din functia de presedinte al Camerei Deputatilor va fi luni pe masa noului presedinte al liberalilor, Florin Citu.

„Demisia mea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor va fi luni pe masa presedintelui ales Florin Citu”, a anuntat Ludovic Orban, dupa anuntarea rezultatelor Congresului PNL.

„Eu luni dimineata, la ora 9, mi-am depus demisia in mana presedintelui Partidului National Liberal. Este o decizie irevocabila si care va opera in momentul in care presedintele Partidului National Liberal va depune demisia respectiva. Cand imi va cere, atunci imi voi depune demisia. Deci inca o data, demisia este data, nu mai exista cale de intoarcere, eu sunt un om de onoare”, a afirmat Ludovic Orban si duminica.

Orban a mai spus ca, daca ar avea loc alegeri pentru presedintia Camerei Deputatilor in aceasta perioada, PSD ar obtine functia.

„O sa raman in functie pana se formeaza o majoritate parlamentara care sa impiedice alegerea in functia de presedinte al Camerei (Deputatilor – n.r.) a unui PSD-ist, pentru ca daca se alege Ciolacu sau un alt PSD-ist, cum este astazi… eu va spun, astazi, daca s-ar tine alegeri, sau maine, poimaine, se alege PSD-ul in fruntea Camerei”, a adaugat Orban.

El sustine ca nu va „accepta niciodata” ca PSD sa obtina functia de presedinte al Camerei Deputatilor in urma demersului sau.

„Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispozitia domnului Citu pentru a o opera in momentul in care avem majoritatea si garantia ca Partidul National Liberal va avea functia”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Intrebat daca va demisiona in cazul care Florin Citu ii va cere sa faca acest lucru in conditiile politice actuale, in care nu exista o majoritate stabila, Orban a raspuns: „Cu siguranta!”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

9 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

6 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

6 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

6 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

7 ore ago