BREAKING Ordonanta militara 4 plafoneaza preturile la gaze, apa, benzina si electricitate

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunta duminica seara ca prin ordonanta militara numarul 4 vor fi plafonate preturile la utilitati.

„Am decis ca odata cu publicarea prezentei Ordonantei Militare in Monitorul Oficial, in perioada starii de urgenta preturile la energie electrica si termica, gaze naturale, alimentarea cu apa, salubritate si carburanti nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat la data de astazi, la data emiterii prezentei ordonante militare. Aceste preturi pot doar sa scada in functie de cerere si oferta, in niciun caz nu vor mai putea fi majorate”, a anuntat Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a mai anuntat ca Ordonanta Militara numarul 4 prevede ca persoanele de peste 65 de ani sa isi poata rezolva problemele de natura medicala pe intreaga perioada a zilei.

„Am clarificat cu privire la circulatia persoanelor cu varsta peste 65 de ani un interval orar in care pot sa-si rezolve si problemele de natura medicala, precum tratamente oncologice planificate, dializa, deplasare care se poate face folosind mijloacele proprii sau ale familiilor lor, ale sustinatorilor, mijloace de transport sanitare speciale in intervalul orar normal si dupa ora 13,00 si inainte de ora 11,00, adica pe intreaga perioada a zilei”, a spus Vela.

El a mai aratat ca prin aceasta ordonanta militara se permite parasirea locuintei sau a gospodariei pentru aceste persoane si in intervalul orar 20,00-21,00, pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice.

„Pentru iesirile in acest scop si in acest interval nu este nevoie de declaratie pe proprie raspundere”, a precizat ministrul de Interne.

Marcel Vela a indicat ca prin ordonanta militara au fost clarificate conditiile in care pot fi sprijinite persoanele de peste 65 de ani de catre operatorii economici care desfasoara activitati comerciale aprobate prin ordonantele anterioare, cum ar fi vanzarea de produse sanitare, de stricta necesitate sau alimentare. Astfel, operatorii economici trebuie sa faciliteze in intervalul 11,00-13,00 accesul persoanelor de peste 65 de ani in spatiile comerciale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: