BREAKING Parchetul General anunta rechizitoriul in cazul Gheorghe Dinca. Dosarul merge pe masa judecatorilor

news

Parchetul General a anuntat, miercuri, ca Gheirghe Dinca este trimis in sfarsit in judecata. Acesta este acuzat de savarsirea unui numar de 8 infractiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – doua infractiuni, omor calificat – doua infractiuni si profanarea de cadavre sau morminte – doua infractiuni).

Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa aduca la cunostinta publica urmatoarele:

In urma examinarii rechizitoriului, a dosarului cauzei si a referatelor intocmite de catre procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica si Serviciului de indrumare si control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmarire penala, constatand ca rechizitoriul intocmit de catre D.I.I.C.O.T. in dosarul ,,Caracal” intruneste conditiile legalitatii si temeiniciei, ca au fost respectate dispozitiile legale care garanteaza aflarea adevarului, ca urmarirea penala este completa si exista probele necesare si legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.I.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru savarsirea unui numar de 8 infractiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – doua infractiuni, omor calificat – doua infractiuni si profanarea de cadavre sau morminte – doua infractiuni) si a inculpatului R.S. pentru savarsirea infractiunii de viol.

De asemenea, in cauza au fost dispuse disjungeri, dispunandu-se si continuarea cercetarilor in rem sub aspectul comiterii infractiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane si trafic de minori.

Confirmarea rechizitoriului de catre procurorul ierarhic superior reprezinta o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: