BREAKING Camera Deputatilor a adoptat desfiintarea Sectiei Speciale, Adina Florea merge in somaj

politica

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi desfiintarea Sectiei Speciale. S-au inregistrat 171 voturi „pentru” si 136  voturi „impotriva”. Doi deputati au refuzat sa voteze.

„Moment istoric”, a comentat presedintele sedintei. PSD a cerut imediat ca Ludovic Orban sa sesizeze Comisia de la Venetia si GRECO in legatura cu amendamentul impus de UDMR.

Proiectul de lege pentru desfiintarea Sectiei Speciale contine si amendamentul impus de UDMR prin care judecatorii si procurorii nu pot fi trimisi in judecata fara avizul CSM. PSD a anuntat deja ca va ataca la CCR aceasta lege, folosind ca pretext chiar amendamentul UDMR.

Liderii PSD s-au ferit miercuri, in Camera Deputatilor, sa ia cuvantul la dezbaterile pe proiectul de lege de desfiintare a Sectiei Speciale. Ciolacu i-a trimis in schimb pedeputatii Laura Vicol si Alfred Simonis sa apere Sectia Speciala.

Laura Vicol, avocata fugarului condamnat Daniel Dragomir, a sustinut un discurs pe un ton foarte ridicat in care a sustinut ca „urmeaza noi abuzuri”.

„Suntem astazi aici pentru ca USR-istii si PNL-istii doresc sa-si duca acest plan la capat cu orice costuri. Desfiintarea Sectiei privind investigarea infractiunilor din Justitie este ceea ce viseaza noaptea, ceea ce mananca dimineata, la pranz si seara. Dar in realitate nu despre desfiintarea SIIJ este vorba aici, ci despre independenta magistratilor. USR si PNL cred ca independenta magistratilor se ia si se ofera de catre politic, nu de catre Constitutie si nu prin legi.

(…) Unei structuri solicitate de cei din justitie, si nu de politicieni, unei structuri conduse de procurori numiti de CSM, fara inteventia factorului politic, unei structuri care functioneaza sub autoritatea Parchetului General, exact acestei institutii doresc colegii nostri de la USR si de la PNL sa-i puna capat. De ce? Pentru ca urmeaza un nou sir de abuzuri. (…) Si nimeni nu trebuie sa fie tras la raspundere pentru ele, din aceasta cauza se doreste desfiintarea SIIJ. (…) Nu va intereseaza ca magistratii se tem de presiuni. (…) Marele vostru plan in reforma justitiei este desfiintarea SIIJ”, a tipat Laura Vicol.

Ulterior a luat cuvantul si liderul grupului PSD, Alfred Simonis: „Nu trebuie desfiintata Sectia speciala, daca nu functioneaza perfect, haideti sa o facem perfecta”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: