BREAKING Pentagonul anunta ca a inceput sa isi retraga trupele de pe aeroportul Kabul

externe

Volodimir Zelenski, arme, trupe americane, Macron

Secretarul de presa al Pentatonului, John Kirby, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, referitor la data limita de de 31 august pentru retragerea din Kabul, ca „nimic nu s-a schimbat in ceea ce priveste acest calendar pentru noi”, in ciuda faptului ca o „amenintare serioasa” persista la aeroportul din Kabul.

Intrebat despre afirmatiile potrivit carora personalul militar american ar fi impuscat afgani aflati in multimea din fata aeroportului din Kabul, in timpul atacului terorist, Kirby a declarat: „Nu putem confirma acest lucru si, cu siguranta, nu suntem nici in masura sa negam”.

Kirby a confirmat, de asemenea, ca SUA au inceput retragerea trupelor de pe aeroportul din Kabul, dar nu a precizat numarul acestora.

Generalul-maior William Taylor a insistat asupra faptului ca SUA continua sa detina controlul asupra aeroportului din Kabul, in ciuda faptului ca talibanii sugereaza contrariul. El a spus: „Vom continua sa gestionam aeroportul pana la sfarsit… pentru a ne asigura ca ne putem executa operatiunile”.

Pentagonul a declarat ca SUA au ajutat in total 117.000 de persoane sa fie evacuate din Afganistan, dintre care 6.800 in ultimele 24 de ore.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: