Premierul Orban a pus-o la punct in direct pe Sabina Iosub la Antena 3. Interviu in care a fost acuzat ca are o „rafuiala personala” cu Cercel

news

Premierul Ludovic Orban a acordat vineri, in premiera in ultimul an, un interviu postului Antena 3. El a fost atacat de realizatoarea Sabina Iosub pentru ca l-a demis pe Adrian Streinu-Cercel, insa premierul a pus-o apoi la punct.

„A fost o rafuiala personala scandalul cu domnul Cercel?”, a intrebat Iosub, dupa ce l-a inceputul interviului a fost foarte lingusitoare.

„A fost schimbat din functia de presedinte al comisiei anti-Covid in urma mai multor declaratii publice, iar ultima a fost inacceptabila, cu acel plan prin care erau introdusi in carantina parintii si bunicii nostri.

Comunicarea publica in vreme de criza… declaratiile sunt extrem de grave, afecteaza psihic categorii ample de persoane. Domnul Cercel a mai facut declaratii in legatura cu testarea in masa, cu testele rapide care nu au precizie de 100%. Nu poti sa accepti sa folosesti niste teste in care din 100 de cetateni care sunt diagnosticati negativ ca fiind sanatosi sa fie o eroare, 20 sa fie pozitivi si ei sa fie considerati sanatosi si sa li se permita, practic, prin diagnosticul care li se pune, sa se miste liber, sa li se dea posibilitatea sa infecteze pe altii.

Nu a fost nimic personal si astazi, la reuniunea Consiliului de suport tehnico-stiintific, a fost prezent si domnul Streinu-Cercel si de fiecare data cand a fost necesar am colaborat si vom colabora si de acum, dar, pe de alta parte, nu isi poate permite un om care detine o calitate oficiala si chiar functia de presedinte sa comunice public si sa prezinte intr-un mod care sa creeze efecte atat de negative in perceptia publica”, a raspuns Orban.

Iosub a tinut apoi sa ii prezinte citate care apartineau lui Horatiu Moldovan si Nelu Tataru privitoare la carantinarea persoanelor de peste 65 de ani.

„Imi dati niste declaratii pe care le-ati cautat foarte mult si le-ati scos din context”, a replicat premierul.

„Deloc si stiti foarte bine acest lucru”, a sarit Sabina Iosub.

„Domnul ministru se referea la tratarea cazurilor usoare, care s-ar putea face intr-un hotel. Era vorba despre tratarea persoanelor de peste 65 de ani, sa se faca in regim hotelier, nu acasa”, a specificat Orban.

Mama lui Iosub este Anca Florea, consilier general din partea PSD, care de curand a fost numita de Gabriela Firea in functia de directoare a Circului Metropolitan Bucuresti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: