BREAKING – Presedintele Iohannis a promulgat dublarea alocatiilor pentru copii, PSD ramane fara munitie

news

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede dublarea alocatiilor pentru copii. PSD a atacat intens Guvernul PNL in ultima perioada pe acest subiect, sustinand ca PNL va amana dublarea alocatiilor pentru ca nu este in stare sa faca rost de bani.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Legea prevede ca „alocatia de stat pentru copii se stabileste in cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap”.

Cuantumurile alocatiei de stat pentru copii, prevazute la alin. (1), se majoreaza anual prin hotarare a Guvernului, mai prevede actul normativ.

Prezenta lege intra in vigoare la data de intai a lunii urmatoare celei in care aceasta se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, saptamana trecuta, ca nu are de gand sa refuze promulgarea legii privind dublarea alocatiei pentru copii, insa aceasta se afla in analiza.

„Proiectul de lege a ajuns la mine si are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gand sa refuz promulgarea acestei legi, dar ea inca se afla in analiza si in asteptarea unor lamuriri suplimentare din partea Guvernului”, a spus atunci presedintele.

Mai mult despre:

Comentarii: