BREAKING Romania, decizie de forta. Expulzeaza un inalt oficial al Ambasadei Rusiei la Bucuresti, acesta este acuzat de spionaj

politica

MAE a anuntat, luni, ca autoritatile romane au decis sa expulzeze un oficial al Ambasadei Rusiei la Bucuresti. Este vorba despre Alexey Grishaev, adjunct al atasatului militar in cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

„Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca autoritatile romane au decis declararea persona non grata pe teritoriul Romaniei a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atasatului militar in cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, avand in vedere ca activitatile si actiunile sale contravin prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate partii ruse astazi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocarii la sediul MAE, din dispozitia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federatiei Ruse la Bucuresti, domnul Valery Kuzmin”, a anuntat MAE intr-un comunicat de presa.

Orice amenintare la adresa Romaniei este de fapt o amenintare la adresa NATO, a afirmat, duminica, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El s-a referit la recentele tensiuni din regiunea Marii Negre si a subliniat ca NATO „este cea mai puternica alianta politico-militara”.

„Faptul ca Romania face parte din aceasta alianta este o garantie pentru securitatea Romaniei si a cetatenilor sai, fara niciun fel de dubiu, de aceea am si spus ca nu exista niciun fel de pericol pentru Romania si pentru cetatenii ei in cursul acestei crize care a avut loc zilele trecute. Dar trebuie sa fim foarte clari aici: orice amenintare la adresa Romaniei este de fapt o amenintare la adresa NATO si luam in serios aceste aspecte”, a subliniat seful diplomatiei romane la Antena 3.

Totodata, el a vorbit si despre un recent mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucuresti.

„Am citit in trecere o reactie pe care Ambasada Rusiei a postat-o in aceste zile pe Facebook si am vazut acolo un fel de avertisment mai mult sau mai putin voalat la adresa Romaniei, de a nu merge in siajul unor aventuristi militari din conducerea NATO. Cert este ca este regretabil faptul ca nu se stie inca in cadrul diplomatiei ruse ca, dupa 17 ani de la momentul aderarii Romaniei la NATO, Romania este NATO”, a afirmat Bogdan Aurescu.

El a evidentiat astfel ca „Romania este NATO, noi participam la luarea deciziilor in cadrul NATO, noi nu ne luam dupa cineva in cadrul NATO, pentru ca noi suntem parte a deciziei din cadrul Aliantei Nord-Atlantice, care in acelasi timp nu este nimic altceva decat o alianta defensiva”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: