BREAKING Sentinta definitiva, Piedone merge la puscarie: 4 ani cu executare

politica

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat joi definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu. De asemenea a primit interdictie sa ocupe functii publice in urmatorii cinci ani.

Cea mai mare pedeapsa a fost data lui Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv: 11 ani si 8 luni de inchisoare cu executare. Ceilalti doi patroni au fost condamnati la 8 ani (mincu Costin) si respectiv 6 ani si 4 luni (Paul Gancea).

„Condamna pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu (autorizatia SC C Club SRL). In baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioada de 5 ani/ In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public. In baza art.72 Cp deduce perioada retinerii si arestarii preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015”, se arata in sentinta.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat joi in fata casei sale, in timp ce isi asteapta sentinta definitiva, „eu pedeapsa mi-am trait-o acum in cei 7 ani, nevinovat”.

„Am spus Tatal nostru si mi-am dat cu mir”, le-a spus Piedone jurnalistilor.

Citeste si: Piedone, asteptandu-si sentinta definitiva: „Am spus Tatal nostru si mi-am dat cu mir”

In 15 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pronuntarea pentru 3 mai, ulterior fiind stabilita data de 12 mai.

In 3 martie, magistratii au amanat decizia, explicand ca au fost depuse concluzii scrise dupa termenul stabilit si mai aveau nevoie de timp pentru deliberare.

In 3 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti amanase pentru 3 martie pronuntarea sentintei definitive in dosarul „Colectiv”.

In prima instanta, fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru abuz in serviciu pentru eliberarea autorizatiilor de functionare in cazul clubului Colectiv.

La 21 decembrie 2021, instanta a stabilit termen de deliberare, redactare si pronuntare a hotararii in acest caz, la 3 ianuarie 2022.

Judecarea apelului in dosarul Colectiv a inceput in septembrie 2020. In 3 noiembrie 2021, instanta a schimbat incadrarea juridica a faptelor pentru mai multi inculpati, inclusiv pentru Cristian Popescu Piedone.

Si in aprilie 2021, supravietuitorii incendiului din Clubul Colectiv si familiile victimelor reclamau, intr-o scrisoare deschisa, schimbarea incadrarii juridice a faptelor inculpatilor, ceea ce, spuneau ei, ar duce la pedepse ”mici si nesemnificative”.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat in prima instanta, in 16 decembrie 2019, la opt ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul Colectiv, decizia nefiind definitiva. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au primit fiecare cate 11 ani si 8 luni de detentie. De asemenea, cei condamnati, firmele implicate si Primaria Sectorului 4 si si ISU trebuie sa plateasca 1,4 miloane de lei catre Spitalul de Arsi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: