BREAKING Sentinta judecatorilor in dosarul jandarmeritei agresate. Stefania va primi si 10.000 de euro

news

Cei 7 barbati acuzati ca au lovit-o pe femeia jandarm la protestul din 10 august 2018 au fost condamnati inchisoare cu suspendare, pedepsele dispuse de Judecatoria Sectorului 1 fiind intre 1 an si 2 ani si 8 luni, decizia nefiind definitiva. Tanara jandarm trebuie sa primeasca 10.000 euro daune.

Cei sapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 din Piata Victoriei au fost condamnati de magistratii Judecatoriei Sectorului 1 la inchisoare cu suspendare pentru ultraj. Pedepsele dispuse de instanta sunt cuprinse intre 1 an si 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare. Decizia poate fi atacata.

Doi dintre acestia au fost condamnati si pentru uz de arma fara drept, cei care au furat arma Stefaniei Nistor, precizeaza Mediafax.

Barbatii nu mai au voie sa participe pentru 5 ani la proteste, la adunari publice sociale, culturale sau sportive.

Instanta a mai dispus ca inculpatii sa presteze munca in folosul comunitatii in cadrul Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6, in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, la Administratia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau in cadrul Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucurestilor.

Acestia mai sunt obligati sa ii plateasca Stefaniei Nistor, jandarmului agresat, 10.000 de euro daune morale.

Femeia ce facea parte din fortele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovita de mai multi protestatari in 10 auguat 2018. Ea a fost prinsa in multime alaturi de un alt coleg jandarm, fiind loviti de mai multi protestatari. Alti protestatari au intervenit, insa, si au facut scut, pentru a-i apara pe cei doi jandarmi.

La scurt timp, Jandarmeria a anuntat ca femeia a fost internata cu suspiciune de fractura la coloana cervicala. Insa a fost externata dupa cateva zile.

In spatiul public au aparut critici la adresa ei avand in vedere ca, initial, reprezentantii Jandarmeriei au anuntat ca are o fractura de coloana pentru ca, dupa doar cateva zile, jandarmerita sa paraseasca spitalul pe propriile picioare, ba chiar alergand.

„Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat. Am vorbit cu cei doi jandarmi, printre care si o domnisoara de 23 de ani care este bine. Era pansata, avea o arsura. (…) Nu are factura de coloana, nu este la Terapie Intensiva, e pe sectia de Chirurgie. (…) Am vazut imaginile, ei sunt bine, ma asteptam la cu totul altceva”, a declarat, in 11 august, ministrul Sanatatii de la acea vreme, Sorina Pintea, in cadrul unei vizite la Spitalul Floreasca.

Sute de protestatari au fost raniti in 10 august 2018, dosarul aferent fiind pe masa procurorilor si in prezent.

Mai mult despre:

Comentarii: