BREAKING Simona Halep a castigat turneul de la Praga (WTA)

sport

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul doi mondial, a castigat turneul de la Praga (WTA), dotat cu premii totale de 202.250 dolari, duminica, dupa ce a invins-o in finala pe belgianca Elise Mertens cu 6-2, 7-5.

Un meci bun, cu lovituri de calitate au oferit cele doua jucatoare, in ultimul act al competitiei din capitala Cehiei, arata news.ro. Halep a facut doua seturi contrastante, unul aproape de perfectiune si al doilea cu suisuri si coborasuri, dar a fost jucatoarea mai buna, mai exacta, mai agresiva si o invingatoare meritata.

Mertens a avut initiativa la inceput, fara o agresivitate apasatoare, dar cu mingi bine directionate pe marginile terenului adversarei. Halep a luat startul mai greu si a fost putin surpinsa de atacurile belgiencei.

Dar romanca a corectat repede erorile din jocul ei, a lungit traiectoria mingilor si numarul de schimburi. Serviciul romancei a fost ceva mai bun decat in meciurile anterioare, iar jocul ei la retur a fost letal pentru Mertens, al carei serviciu nu a fost unul consistent.

Jucatoarea belgiana a inceput cu 2-0, dupa un break in ghemul secund. Din acel moment, Halep a luat setul pe cont propriu si a castigat sase ghemuri la rand, punand 6-2 pe tabela in 38 de minute.

Doua ghemuri consecutive au reprezentat cheia primului set. La 3-2, Halep a comis doua duble greseli si a fost condusa cu 0-40. Ea a salvat inca o minge de break, inainte de a se distanta la 4-2. Apoi, pe serviciul rivalei, situatia aproape s-a repetat. Mertens a revenit de la 0-40, dar Halep a reusit sa faca 5-2, la a sasea minge de break.

Dupa un al saptelea ghem consecutiv castigat de Halep, Mertens a revenit in joc cu un rebreak, profitand de graba Simonei de a incheia cu punct fiecare minge, si a egalat la 1, in setul al doilea. Belgianca a mai luat un ghem, de 2-1, apoi a urmat un nou monolog al Simonei Halep, de trei ghemuri la rand si fostul lider WTA s-a desprins la 4-2. Sportiva din Belgia a gasit resursele de a reveni la 4-4 intr-o inexplicabila crestere a nivelului de enervare al jucatoarei romane, nemultumita si cand puncta. Halep a pierdut si urmatorul ghem, in care a avut minge de break. De la 4-5, campioana de la Wimbledon si Roland Garros si-a infrant demonii, ca de multe alte ori, si cu trei ghemuri castigate la rand a pus capat finalei, scor 7-5, dupa o ora si 33 de minute de joc.

Calificarea in finala este recompensata cu un premiu de 14.000 de dolari si cu 180 de puncte WTA. Castigatoarea va primi 25.000 de dolari si 280 de puncte WTA.

Finalele jucate pana acum de Simona Halep sunt urmatoarele:

Titluri WTA de simplu: 21 – Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei in 2018, Madrid (Premier Mandatory), in 2017, Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele sase in 2013;

Finale WTA de simplu: 17 – Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) – 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – in 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) – in 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) – in 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) – toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

Mai mult despre:

Comentarii: