BREAKING Sindicalistii lui Radoi anunta ca ies in strada. Posteaza imagini cu masini incendiate si lupte cu jandarmii

politica

Sindicatul lui Ion Radoi a anuntat, duminica seara, ca isi va scoate membrii in strada. „Pentru ca am fost amenintati si condamnati ca ne-am aparat drepturile la locul de munca o sa iesim in strada”, a anuntat Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) pe Facebook.

„Multumim si respect oamenilor care au iesit in strada pentru a cere guvernului socoteala pentru toate deciziile proaste. Pentru ca am fost amenintati si condamnati ca ne am aparat drepturile la locul de munca o sa iesim in strada. NOUA NU NE ESTE FRICA SA FACEM CEEA CE ESTE CORECT!

Unitate, solidaritate in lupta pe care o ducem pentru a salva tara de la saracia la care am fost condamnati!”, a anuntat sindicatul.

Citeste si: Fabuloasele sporuri, prime si gratuitati ale angajatilor de la Metrorex. 5.156 din 5.681 de salariati au sporuri

Ulterior, au urmat amenintari fatise, fiind postate imagini de la un protest violent din Franta.

„Altii au fost si mai hotarati atunci cand au dat de autoritati care refuzau dialogul. A nu se intelege gresit: este doar o informare”, sustin oamenii lui Radoi.

Mai multi sindicalisti au promis sa fie alaturi de Radoi, pentru nu ramane fara „painea de la gura”.

Premierul Florin Citu a anuntat, duminica, mai multe masuri dupa protestul de la metrou, subliniind ca nu va permite „sa fim santajati de un grup de oameni organizati in stil mafiot”.

„Nimeni nu este mai presus de lege! Si ca sa ma asigur, acestea sunt masurile pe care le impun, ca urmare a actiunii ilegale de la metrou, condusa de fostul deputat PSD, Ion Radoi: recuperarea prejudiciului la nivelul societatii comerciale si imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovati; constituirea Metrorex ca parte civila in eventualele procese de recuperare a daunelor; Metrorex va stabili clar cine a participat la actiunea ilegala si va reduce salariul acestora cu o zi; institutiile statului trebuie sa-i ajute pe cetatenii si societatile comerciale sa recupereze pierderile cauzate de actiunea ilegala; sesizari penale care au fost deja facute”, a scris premierul intr-un mesaj postat pe Facebook.

El a precizat ca orice negociere va fi facuta „cu respectarea stricta a legii”.

„In mandatul meu, nu voi permite sa fim santajati de un grup de oameni organizati in stil mafiot. Asa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea stricta a legii. REFORMA companiilor de stat continua!”, a sustinut prim-ministrul.

Circulatia trenurilor de metrou a fost blocata, vineri, de un protest „spontan” al unor reprezentanti ai sindicatului USLM in statia Piata Unirii, acestia coborand in tunel, pe calea de rulare, si impiedicand pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Mai mult despre: ,

Comentarii: