Stapanul lui Tudorache, Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani si 8 luni de puscarie cu executare

politica

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucuresti la 11 ani si 8 luni inchisoare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

Decizia instantei nu este definitiva.

Vanghelie a fost acuzat ca a primit o spaga de peste 30 de milioane de euro in perioada 2006-2014.

”In perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, in calitate de primar al Sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin si partial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat si primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un comision de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-si exercita atributiile de serviciu atat in vederea atribuirii de catre Primaria Sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri, cat si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, aratau procurorii DNA intr-un comunicat din 2015.

Citeste si: EXCLUSIV Doua firme din gruparea Marian Vanghelie, implicate in tunul dat de Tudorache-Diamante in afacerea tabletelor in valoare de 76 milioane de lei

Cosmin Alexandru a dezvaluit anul trecut care sunt culisele razboiului disperat declansat de PSD  pentru primaria Sector 1. El spunea ca Tudorache este doar un „om de paie”, el fiind sub controlul altcuiva.

„Pentru cine nu e apropiat de situatia din primaria sectorului 1 si urmareste ce se intampla de duminica incoace, e util de inteles ca Tudorache, actualul primar e, in multe privinte, un om de paie. Majoritatea serviciilor primariei sunt sub controlul lui Marian Vanghelie, fostul primar de la Sectorul 5, prin angajati. In unele birouri din primarie Tudorache nu are voie nici sa intre inainte sa ceara voie.

Asadar, ce vedem zilele astea nu sunt niste incercari disparate, ci doar unele disperate ale mafiei trans-sectoriale care detine controlul miliardelor de euro anuale Bucurestiului. Va fi foarte greu de omorat caracatita asta, mai ales ca in jumatate dintre sectoare ea va continua sa lupte cu acces si control direct pe resurse”, a explicat Cosmin Alexandru, un bun cunoscator al culiselor politice din Bucuresti.

Comentarii: