BREAKING Oficial: Restrictiile din Bucuresti vor fi relaxate luni. Se redeschid restaurantele si cinematografele

news

Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) a decis, aproape in unanimitate, ca luni vor fi relaxate restrictiile din Capitala ca urmare a faptului ca Bucurestiul a intrat a treia zi in scenariul galben.

Prefectul Berbeceanu a anuntat ca s-a hotarat ca incepand de luni, de la ora 00.00, sa fie relaxate mai multe masuri. „Recomandam cetatenilor prudenta. Si autoritatile sunt prudente. In mod categoric, vom fi intransigenti”, a spus Berbeceacu.

Masurile care intra in vigoare de luni in Capitala:

– permiterea functionarii cu o capacitate de maxim 30% a institutiilor/salilor de spectacol si cinematografelor

– redeschiderea activitatilor „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, in limita a maxim 30% din capacitatea unitatii;

– permiterea activitatilor cu publicul, pana in limita a 30% a spatiului destinat, a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc.

Doua persoane din Bucuresti au fost diagnosticate cu noua tulpina de SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Ministerul Sanatatii a recomandat Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) amanarea masurilor de relaxare a restrictiilor, iar populatiei sa ceara testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

”Inca doua cazuri cu tulpina SARS-CoV-2 in varianta B.1.1.7 descrisa in Marea Britanie, cu transmisibilitate crescuta, au fost secventiate la INBI „Matei Bals”. Ambele cazuri sunt din Bucuresti. Nici una dintre cele doua persoane nu a calatorit in afara tarii”, anunta Ministerul Sanatatii.

Pacientii sunt in stare generala buna, se afla izolati la domiciliu si sunt supravegheati de medicul de familie conform metodologiei in vigoare, informeaza news.ro.

In prezent, si alte teste de secventializare sunt in prelucrare in cadrul laboratorului INBI „Matei Bals”, cu rezultate in curs.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa ceara testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Avand in vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, in paralel cu Campania nationala de vaccinare, masurile de protectie raman la fel de importante: purtarea corecta a mastii de protectie, evitarea zonelor aglomerate, distantarea sociala si igiena mainilor.

Avand in vedere aparitia noii tulpini in Bucuresti, Ministerul Sanatatii a recomandat astazi Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) amanarea deciziilor de relaxare.

Mai mult despre:

Comentarii: