BREAKING Surse: Trupele Ucrainei au intrat in orasul Herson. „Se aud explozii, focuri de arma, au loc lupte de strada”

externe

Numeroase conturi de Twitter din Ucraina si Rusia anunta ca trupele ucrainene au ajuns la periferia orasului Herson si incep sa intre in oras. In oras se aud focuri puternice de arma si lovituri de artilerie.

Primele informatii in acest sens au fost publice pe WarMonitor, un cont cu aproape 300.000 de urmatori care si-a castigat credibilitatea pentru ca are surse in randul militarilor ucraineni.

Jurnalistul BBC Vitaly Shevchenko anunta ca urmeaza o „noapte sangeroasa” in Herson, „exista numeroase informatii despre focuri de arma, lupte si bombardamente la periferia orasului Herson, unii spunand ca fortele ucrainene au intrat in oras”.

Informatii despre intrarea ucrainenilor in Herson au fost publicate si pe conturi de Telegram din Rusia.

Presa ucraineana a relatat anterior ca in Herson domneste haosul, dupa ce Rusia a anuntat ca se va retrage din oras. Fortele rusesti sunt acuzate ca au aruncat in aer o parte a unui centru de difuzare a programelor de televiziune  si ca au avariat infrastructura de incalzire si de energie electrica.

Ministrul adjunct al apararii, Hanna Malyar, a declarat ca fortele rusesti au distrus, de asemenea, infrastructura de comunicatii.

„Federatia Rusa ne jefuieste muzeele din teritoriile ocupate temporar, confisca routerele Wi-Fi din locuinte si agreseaza locuitorii. Este o inapoiere civilizationala fara speranta”, a scris ea pe Telegram.

Presedintele Volodimir Zelenski a declarat, joi seara, ca 41 de localitati din sudul Ucrainei au fost eliberate. Cu toate acestea, el a precizat ca un numar nespecificat de soldati ucraineni au fost ucisi in lupte.

„Astazi avem vesti bune din sud”, a spus el.

„Dar, desi suntem bucurosi, trebuie sa ne amintim acum si pentru totdeauna ce inseamna aceasta miscare – fiecare pas al fortelor noastre de aparare reprezinta … vieti date pentru libertatea ucrainenilor”.

Oficialii ucraineni au declarat anterior ca 12 asezari au fost eliberate doar joi.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: