BREAKING Talibanii trec la ofensiva, NU le mai permit afganilor sa mearga la aeroportul Kabul, singura cale de iesire din tara: „Avem nevoie de talentul lor”

externe

Purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca talibanii nu mai permit cetatenilor afgani sa mearga pe aeroportul din Kabul. Mujahid a oferit ca motiv „situatia haotica” de acolo.

In cadrul unei conferinte de presa, el a declarat ca multimea de la aeroport ar trebui sa se intoarca acasa, iar securitatea lor va fi garantata.

Dar el a acuzat ca SUA au continuat sa invite oameni la aeroport pentru a se imbarca in avioane.

„Le cerem americanilor: Nu-i incurajati pe afgani sa plece… Avem nevoie de talentul lor”, a spus talibanul, citat de BBC.

El a adaugat ca mass-media afgane functioneaza din nou, la fel ca spitalele, scolile, universitatea si administratia locala.

Zabihullah Mujahid a mai spus ca nu crede ca termenul de 31 august pentru evacuarile din Kabul va fi prelungit.

El a adaugat ca exista suficient timp pentru ca  strainii sa plece inainte de termenul limita si ca talibanii „nu sunt in favoarea” permiterii plecarii afganilor.

Talibanul a mai spus ca femeilor nu le va fi permanent interzis sa munceasca si ca ar trebui sa ramana acasa, momentan, sustinand ca nu au fost concediate si ca salariile le vor fi platite: „Este, in prezent, pentru binele lor, pentru a preveni orice rau tratament”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: