Ucraina a lovit inca o nava a Rusiei in zona Insulei Serpilor. Nava este in flacari, ea urma sa livreze tachete Pantsir rusilor de pe insula

externe

O nava de sprijin rusa, „Vsevolod Bobrov”, era remorcata joi seara la Sevastopol dupa ce a luat foc in zona Insulei Serpilor, potrivit lui Serhii Bratchuk, purtator de cuvant al Administratiei militare regionale Odesa. anunta CNN.

Nava a fost lovita de ucraineni, au precizat oficiali din Ucraina. Nava are 10.000 de tone si ar fi fost data in functiune abia anul trecut.

Se pare ca nava a fost lovita cu o racheta Neptun in timp ce livra sistemul de rachete Pantsir rusilor de pe Insula Serpilor.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat ”dispus sa discute” cu omologul sau rus Vladimir Putin, ”dar fara ultimatumuri”, si respinge orice acord care sa ”salveze fata” acestuia sau sa ofere ”o iesire pentru Rusia” din situatia in care aceasta a intrat prin agresiunea impotriva Ucrainei, conform unor extrase dintr-un interviu acordat de Zelenski postului italian RAI, relateaza joi agentia EFE.

Ucrainenii trebuie sa castige razboiul cu Rusia pentru ca ”nu au dreptul sa-l piarda dupa zecile de mii de morti” in urma invaziei ruse, a indicat Zelenski. ”Pentru noi, victoria inseamna sa ne recuperam lucrurile, pentru ei inseamna sa fure ceva. Nu suntem pe picior de egalitate, Rusia este mai puternica, dar omenirea este alaturi de noi si simtim ca, putin cate putin, noi castigam”, considera presedintele ucrainean.

Asadar, a continuat el, armata rusa trebuie sa plece cat mai repede din Ucraina si sa raspunda pentru ce a facut. ”Stiu ca Putin dorea un rezultat, dar nu l-a obtinut. Sa ni se propuna ceva pentru a salva fata presedintelui rus nu este corect. Ucraina nu va salva fata cuiva platind” cu propriile sale teritorii, a spus Zelenski, care a respins ideea ca s-ar putea cauta ”o iesire pentru Rusia” sau ca Ucraina ar putea ”recunoaste independenta Crimeii”.

Cat despre negocierile cu Rusia, el a sustinut ca acestea sunt dificile pentru ca ”in fiecare zi rusii ocupa localitati, multi oameni si-au parasit casele, au fost asasinati de rusi” si cetatenii ucraineni sufera ”torturi si asasinate”, ceea ce ”complica mult lucrurile”.

Negocierile ruso-ucrainene continua prin teleconferinta, dar fara sa inregistreze progrese. Dupa reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio intalnire fata in fata intre cele doua delegatii. In timp ce Ucraina acuza Rusia ca trupele sale au comis atrocitati in teritoriile ocupate, Rusia acuza Ucraina ca a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul si considera ca aceste schimbari de pozitie sunt rezultatul unor influente ale Washingtonului asupra Kievului.

Mai mult despre:

Comentarii: