BREAKING Udrea a fost prinsa in Bulgaria, va fi adusa in tara pentru a executa cei 6 ani de puscarie

news

Elena Udrea a fost prinsa in Bulgaria, a anuntat joi seara IGPR.

„In urma cooperarii dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si autoritatile din Bulgaria, femeia, pe numele careia este emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, a fost depistata pe teritoriul Bulgariei. In continuare, se desfasoara activitati specifice, in vederea predarii femeii catre autoritatile din Romania”, transmite IGPR.

Udrea a fost prinsa in zona Kulata, aproape de granita cu Grecia.

Elena Udrea a iesit joi din tara prin PTF Giurgiu, in mod legal, deoarece nu avea restrictionat dreptul la libera circulatie de catre institutiile competente, autoritatile de frontiera precizand ca nu cunosc destinatia catre care s-a indreptat si nici daca era insotita de cineva.

‘Ca urmare a interesului manifestat de reprezentantii mass-media fata de iesirea din tara a unei persoane de sex feminin, cetatean roman, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera informeaza urmatoarele: persoana in cauza a parasit teritoriul tarii in cursul diminetii de 07 aprilie 2022, pe cale terestra, in mod legal, deoarece nu avea restrictionat dreptul la libera circulatie de catre institutiile competente’, se arata intr-un comunicat de presa emis de ITPF Giurgiu.

Institutia a confirmat ca persoana la care face referire este Elena Udrea iar Politia de Frontiera a precizat ca pune in aplicare, potrivit atributiilor stabilite de legislatia nationala privind organizarea si functionarea institutiei, masurile de restrictionare a dreptului la libera circulatie a persoanelor in conditiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare.

„Astfel, din punct de vedere al atributiilor institutionale, daca o persoana, cetatean roman, se prezinta la iesirea din tara si indeplineste conditiile prevazute de legislatia in domeniu, acesteia i se permite continuarea calatoriei”, se mai arata in comunicatul de presa al ITPF Giurgiu.

DNA a solicitat instantelor de judecata, in anul 2021, ca Elena Udrea sa fie plasata sub control judiciar, cu interdictia de a parasi tara, insa judecatorii de la doua instante au refuzat.

Joi, Elena Udrea a fost data in urmarire de Politia Romana, dupa ce nu a fost gasita la domiciliul sau din Corbeanca. Politistii trebuiau sa o ridice de acasa pentru a o duce la penitenciar, ea avand de executat sase ani de inchisoare in dosarul „Gala Bute”.

Anul trecut, procurorii DNA au incercat sa nu se mai repete episodul din 2018, cand Udrea a fugit din Romania pentru a nu fi dusa la inchisoare, insa judecatorii de la doua instante au refuzat sa-i interzica plecarea din tara.

Astfel, pe 5 martie 2021, procurorii au cerut Curtii de Apel Bucuresti ca Elena Udrea sa fie plasata sub control judiciar, cu interdictia de a pleca din tara, avand in vedere ca ea fusese condamnata cu doua zile in urma la 8 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita si spalare a banilor in dosarul privind finantarea campaniei electorale a lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2009.

„Inculpata a manifestat intentia de a se sustrage de la judecata. In declaratiile date afirma ca justitia nu este independenta, decizia de condamnare este absurda si exista in spate altcineva la butoane. Inculpata are un istoric. In anul 2018 s-a sustras de la alta condamnare si a fugit in Costa Rica. A fost arestata acolo si supusa unei proceduri de extradare. (…) Avand in vedere acest istoric, normal ca ne-am pus problema de a o pastra pe inculpata la dispozitia organelor judiciare. Ea nu s-a intors de bunavoie in tara. A facut referiri la sistemul judiciar italian, pentru ca acolo au fugit mai multe persoane condamnate in Romania: Alina Bica, Dragos Savulescu, Daniel Dragomir, Marian Zlotea”, declarau procurorii in fata judecatorilor.

Cererea procurorilor a fost respinsa atunci atat de Curtea de Apel Bucuresti, cat si de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Udrea dadea la acea vreme asigurari ca nu va mai fugi din Romania, sustinand ca are un copil in grija, dar a tinut sa o blesteme pe judecatoarea care a condamnat-o in dosarul finantarii campaniei lui Traian Basescu.

„O blestem sa simta copiii ei ce simte copilul meu (…) Cum sa dai 8 ani pentru asa ceva? Am omorat pe cineva? Daca dam pentru crime si violuri 5-7 ani, am ajuns sa dam pentru coruptie 8 ani? (…) Unde sa mai fug? Italia a schimbat legea, nu mai ia in considerare executarea pedepselor primite in alta tara”, declara Udrea in martie 2021.

Mai mult despre:

Comentarii: