BREAKING Udrea merge la puscarie, sentinta definitiva: 6 ani cu executare pentru luare de mita si abuz in serviciu

politica

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi sa mentina sentinta definitiva prin care Elena Udrea a fost condamnata, in iunie 2018, la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul Gala Bute. Prin urmare, Udrea trebuie sa execute pedeapsa.

Un complet format din cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins joi, ca nefondate, contestatiile in anulare depuse de Elena Udrea, aparata de Tudorel Toader in calitate de avocat. Decizia instantei a fost luata cu majoritate de voturi si este definitiva

Conform deciziei din 2018, Elena Udrea trebuie sa plateasca aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despagubiri civile, catre Autoritatea Nationala pentru Turism si sa achite 600.000 euro catre martorul Corin Boian si 300.000 euro catre martorul Adrian Gardean. In plus, instanta a dispus confiscarea in folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei si 296.076 lei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a condamnat-o pe Elena Udrea, in iunie 2018, la sase ani si patru luni de inchisoare in Dosarul Bute. Sentinta a fost definitiva. Atunci, Udrea era fugita in Costa Rica.  Rudel Obreja a primit si el cinci ani de inchisoare.

Celelalte pedepse in dosar sunt: Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, trei ani de inchisoare cu executare; Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an si sase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii, trei ani de inchisoare cu suspendare, si Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei firme, doi ani si sase luni cu suspendare.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzatiile de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.

Anchetatorii spun ca sumele obtinute au intrat fie nemijlocit in patrimoniul Elenei Udrea (in numerar ori prin plata unor bunuri si servicii), fie in patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizatia Bucuresti a PDL si Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzata ca a determinat alti functionari din minister sa isi incalce atributiile cu prilejul achizitiei de servicii de publicitate la ‘Gala Bute’, prejudiciind bugetul institutiei si creand un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: