Un nou record negru privind numarul de infectari. Inconstientii din PSD amana legea carantinei pentru a face sedinta CEX

politica

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a afirmat ca, din datele pe care le are, sambata se va depasi din nou recordul la cazuri noi de infectare cu COVID-19, mentionand ca sunt 24 de decese. PSD a amanat votul la legea carantinei pana luni, pentru a dezbate intai aceasta lege in CEX. 

„Astazi, din datele pe care le am, depasim din nou recordul la numarul de cazuri noi si la decese ne-am intors la o cifra destul de importanta – avem 24 de decese”, a declarat Raed Arafat, la dezbaterile din Comisia juridica a Senatului pe proiectul privind carantinarea si izolarea.

El a facut aceste afirmatii in contexul in care reprezentantii PSD au solicitat amanarea pana luni a dezbaterilor la acest proiect, iar Comisia juridica a aprobat, prin vot, aceasta cerere.

„Eu cred ca orice tara care are un sistem sanitar evoluat si cu experienta va trebui sa aiba astfel de masura, pentru ca altfel scapa de sub control persoane care pot fi cu boli chiar periculoase care sa infecteze pe altii, pentru ca ele nu vor sa se interneze sau sa se izoleze. Pe partea cu detasarea, aici depinde de la tara la tara cum este situatia. Sa nu uitam ca suntem cu deficit major pe anumite categorii. In Franta nu s-au gandit sa detaseze pentru ca nu au deficit ca la noi. Este o solutie, pentru ca suntem cu resursa umana foarte afectata si suntem cu deficit major in anumite domenii si atunci gestionarea unei situatii, unei presiuni sanitare temporare – detasarea fiind de maxim 30 de zile – astea sunt masuri necesare”, a afirmat Raed Arafat, in legatura cu prevederile contestate din proiect privind internarea obligatorie pentru persoane cu risc de raspandire a unui patogen in comunitate si detasarea personalului medical.

Citeste si: „Mesaj de revolta si indignare”. Premierul Orban, dupa ce PSD a amanat legea carantinei pentru a dezbate in CEX

Raed Arafat a sustinut ca sunt solicitari inclusiv de la persoanele simptomatice infectate cu COVID-19 de a fi externate din spital.

„Din informatiile pe care le avem, si sunt cifre care au fost comunicate de MS, exista solicitari inclusiv la pacienti simptomatici de externare din spital. Nu mai avem parghii nici pentru izolarea lor la domiciliu. Nu poti sa spui; bine, ai plecat, stai la domiciliu”, a mai spus Arafat, citat de Agerpres.

Mai mult despre:

Comentarii: