BREAKING Victorie uriasa, judecatorul #Rezist Bogdan Mateescu a devenit noul presedinte al CSM. Cum a fost hartuit de Sectia Speciala si Inspectia Judiciara in Regimul Dragnea

news

Noul presedinte al CSM pentru urmatorul an este judecatorul Bogdan Mateescu. Acesta s-a remarcat in anii Regimului Dragnea printr-o opozitie darza fata de modificarea legilor justitiei, fiind apoi hartuit de Inspectia Judiciara si Sectia Speciala.

Mateescu a obtinut 13 voturi „Da”si doar trei voturi „Nu”. Doua voturi au fost anulate. Vicepresedinte al CSM a fost ales procurorul Florin Deac, el a obtinut 13 voturi „Da” si 5 voturi „Nu”.

Mateescu a candidat la sefia CSM in calitate de reprezentant al sectiei de judecatori a CSM.

Citeste si: Iohannis, atacat violent de judecatoarele rosii in sedinta CSM: „Nu mai aduceti dezbinare in aceasta institutie”

In iulie 2019, Sectia Speciala a redeschis un dosar pe numele judecatorului Bogdan Mateescu, dosar inchis in anul 2018 de catre DNA.

„Am luat azi act de redeschiderea urmaririi penale solicitata de seful, pe atunci, al SIIJ, intr-un dosar penal constituit in urma unui denunt anonim, despre care nu am avut cunostinta si care fusese inchis constatandu-se ca fapta nu exista, fara a avea vreo calitate in el.

Nu comentez proceduri in curs, asa cum v-am obisnuit, ci le respect. Nu am nimic de ascuns si voi demonstra asta fara niciun dubiu, chiar dincolo de absurdul, ridicolul unor situatii.

Totusi, ma deranjeaza enorm fabulatiile din acea parte a presei, o stim cu totii foarte bine, astfel incat de data aceasta ma voi adresa justitiei in mod hotarat.

Ceea ce ma doare cel mai mult este murdarirea familiei mele. Parintii mei sunt niste oameni exceptionali si cred sincer ca nu merita asta.

Astept derularea tuturor procedurilor, o voi face din apartamentul meu de doua camere, sunt convins ca si tatal meu o va face din apartamentul lui de doua camere, singurele locuinte pe care le detinem fiecare. Eu-dupa 14 ani de magistratura, el, impreuna cu mama mea, dupa 20 de ani de primarie si dupa o viata de munca.

Pana atunci, salut publicarea Rapoartelor Greco si, asa cum am solicitat, imi voi expune parerea si in cadrul dezbaterilor din Consiliu.

Nu comentez acum mai mult, mai ales paradigma ‘daca vecinul nu se spala pe maini, atunci nici noi nu trebuie sa ne spalam pe nicaieri’, ar fi chiar dezonorant pentru mine.

Vreau, insa, o dezbatere onesta si voi participa din plin la ea, cu toata buna credinta si cu toata obiectivitatea”, a anuntat atunci Bogdan Mateescu.

In octombrie 2018, Mateescu a fost cercetat de Inspectia Judiciara pentru ca a indraznit sa il critice pe un judecator CCR.

Mai mult despre:

Comentarii: