BREAKING Vin noi trupe SUA in Romania. Biden anunta ca 7.000 de militari americani vor fi trimisi in Romania, Estonia, Letonia, Lituania si Polonia

externe

Secretarul american al Apararii a ordonat desfasurarea a 7.000 de membri ai armatei americane in Europa, a declarat un oficial de rang inalt din domeniul apararii reporterilor la scurt timp dupa anuntul presedintelui american Joe Biden, informeaza CNN.

Biden a spus ca a autorizat „desfasurarea fortelor terestre si aeriene deja stationate in Europa”, in Estonia, Letonia, Lituania, Polonia si Romania. De asemenea, el a spus ca a autorizat „capacitati suplimentare de forte americane” sa fie trimise in Germania ca parte a raspunsului NATO, inclusiv unele forte care au fost plasate in asteptare in urma cu cateva saptamani.

„Aceasta ar cuprinde o echipa de lupta a brigazii blindate cu capacitatile si facilitatorii asociati. Acestea vor fi desfasurate in Germania pentru a reasigura aliatii NATO, pentru a descuraja agresiunea rusa si pentru a fi pregatite sa sprijine o serie de cerinte in regiune. Ne asteptam ca ei sa plece in zilele urmatoare”, a declarat oficialul.

In declaratiile de la Casa Alba, Biden a reiterat ca fortele americane „nu sunt si nu vor fi angajate intr-un conflict cu Rusia in Ucraina”.

„Fortele noastre nu merg in Europa pentru a lupta in Ucraina, ci pentru a-i apara pe aliatii nostri din NATO si pentru a-i linisti pe acei aliati din est”, a adaugat el.

Comentarii: