externe

BREAKING Vizita surpriza, Jill Biden a ajuns in Ucraina la o zi dupa ce a fost in Romania: „Poporul Statelor Unite este alaturi de poporul ucrainean”

Prima doamna a SUA, Jill Biden, a efectuat duminica o vizita neanuntata in vestul Ucrainei, avand o intalnire surpriza de Ziua Mamei cu sotia presedintelui Zelenski, Olena Zelenska, in timp ce Rusia isi continua razboiul in regiunile estice.

Biden a calatorit in Ucrainba in secret, devenind cel mai recent american de profil inalt care a intrat in Ucraina in timpul conflictului cu Rusia, care dureaza de 10 saptamani.

„Am vrut sa vin de Ziua Mamei”, i-a spus Biden lui Zelenska.

„M-am gandit ca este important sa arat poporului ucrainean ca acest razboi trebuie sa inceteze, ca acest razboi este brutal si ca poporul Statelor Unite este alaturi de poporul ucrainean”, a mai spus Biden, citat de Associated Press.

Prima doamna a calatorit cu un vehicul pana in orasul Uzhhorod, la aproximativ 10 minute de mers cu masina de un sat slovac care se invecineaza cu Ucraina. Ea a petrecut aproximativ doua ore in Ucraina.

Cele doua s-au intalnit intr-o sala de clasa mica, asezandu-se una vizavi de cealalta la o masa si vorbind in fata reporterilor. Zelenski si copiii ei s-au aflat pana acum intr-o locatie nedezvaluita, pentru siguranta lor.

Zelenska i-a multumit lui Biden pentru „gestul sau curajos” si a spus: „Intelegem ce inseamna pentru prima doamna a SUA sa vina aici in timpul unui razboi in care actiunile militare au loc in fiecare zi, unde sirenele de aer se aud in fiecare zi – chiar si astazi”.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: jill biden

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

4 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

56 de minute ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

O oră ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

O oră ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

2 ore ago