BREAKING Vot zdrobitor, Weber a fost revocata de Parlament din functia de Avocat al Poporului. Sosoaca si PSD-istii au facut un scandal urias

politica

Avocatul Poporului, Renate Weber, a fost revocata miercuri din functie de catre majoritatea parlamentara. S-au inregistrat 247 voturi „pentru” revocare si 32 voturi „contra”.

Votul a avut loc in timp ce Diana Sosoaca vocifera ca este incalcata Constitutia. Anterior, Alfred Simonis a anuntat ca PSD va ataca la CCR decizia de revocare a Renatei Weber.

Citeste si: Sosoaca, criza de isterie la tribuna Parlamentului. A refuzat sa plece: „Senatul SUA a mentionat ca pandemia este o minciuna care ati condus-o dvs., omorand oameni”

Citeste si: PSD, urlete in Parlament in sedintele de revocare a Renatei Weber: „Asta este statul de drept pentru care ati tipat in mandatul 2016-2020?”

UDMR ar urma sa propuna Avocatul Poporului in cazul revocarii lui Renate Weber, dupa ce liderii coalitiei au ajuns la un acord pe aceasta tema, au declarat pentru News.ro surse politice.

Conform surselor citate, favorit este Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

UDMR a avansat inca de la jumatatea lunii mai, in discutiile din coalitie de guvernare, numele lui Fábián Gyula pentru acest post.

Ludovic Orban, Dan Barna si Kelemen Hunor au dorit o varianta neutra pentru functia de avocat al poporului.

Fábián Gyula este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si preda in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii. El a fost si procuror la Parchetul Curtii de Apel Cluj.

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a anuntat miercuri ca a fost convocat plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului pentru a se dezbate revocarea lui Renate Weber din functia de avocat al poporului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: