politica

Brusc nu mai e criza si urgenta, Ciolacu se da foarte ocupat. I-a spus lui Citu ca are agenda „extrem de incarcata”

Echipa de negociere a Partidului National Liberal, in frunte cu presedintele partidului, Florin Citu, va demara, miercuri, discutiile cu partidele parlamentare, pentru formarea unei majoritati. Prima intalnire va fi cu cei de la USR, la ora 13.00 si va avea loc la Parlament. Florin Citu i-a sunat, marti seara, pe liderii USR si PSD, pentru a stabili cand vor avea loc aceste discutii. Potrivit unor surse din PSD, presedintele social-democrat Marcel Ciolacu i-a transmis lui Florin Citu ca are agenda extrem de incarcata si va reveni el cu un telefon, pentru a stabili detaliile intalnirii.

PNL a decis, in sedinta Biroului Permanent National de marti seara, flexibilizarea mandatului de negociere, astfel incat partidul sa discute atat cu cei de la PSD cat si cu cei de la USR. Formatiunea avea decizii luate de forul de conducere care interziceau orice discutie cu cei de la PSD si cu USR, pentru ca votasera motiunea de cenzura la adresa lui Florin Citu.

Din echipa de negociere a PNL fac parte presedintele Florin Citu, primvicepresedintii Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode si Rares Bogdan si secretarul general Dan Vilceanu. Interesant este ca fostul premier desemnat, Nicolae Ciuca, nu face parte din echipa care va discuta cu liderii USR si PSD.

In urma flexibilizarii mandatului de negociere, Citu i-a sunat pe Dacian Ciolos si pe Marcel Ciolacu, pentru a demara discutiile pentru formarea majoritatii in Parlament.

Marcel Ciolacu i-a transmis presedintelui PNL ca are agenda incarcata miercuri dar ca va reveni el cu un telefon pentru a stabili detaliile intalnirii, informeaza news.ro.

Cu USR, liberalii se vor intalni la ora 13.00, la Parlament.

Mandatul cu care liberalii vor merge la negocieri este de a forma majoritatea in jurul PNL si cu premier liberal, a mai anuntat Citu dupa sedinta PNL.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

53 de secunde ago

Romanii pot raporta deepfake-urile si manipularile online la Ministerul Digitalizarii. Ministrul le multumeste „partenerilor Google, Meta si TikTok”

Romanii pot reclama dezinformarile si deepfake-urile, realizate cu ajutorul Inteligentei Artificiale (IA) de pe platformele…

2 minute ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

16 minute ago

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

31 de minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

53 de minute ago