Bruxelles-ul anunta ca isi propune sa nu mai permita „NICIODATA” sosirea necontrolata de refugiati

externe

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat ca unul dintre obiectivele importante ale Uniunii Europene la summitul desfasurat vineri la Bratislava este „de a nu mai permite niciodata sosirea necontrolata de refugiati”, transmite EFE, citata de Agerpres.

Fostul premier polonez a declarat, la finalul summitului, ca Europa trebuie sa preia din nou controlul asupra frontierelor sale in conformitate cu principiile spatiului de libera circulatie Schengen.

La acest summit, organizat pentru a configura viitorul si prioritatile unei Uniuni Europene cu 27 de membri, fara Marea Britanie, una dintre teme a fost modul in care trebuie abordata criza migratiei. „Nu trebuie sa mai permitem niciodata sosirea necontrolata de refugiati si (trebuie) sa punem controlul frontierelor noastre din nou sub umbrela sistemului Schengen”, a spus Tusk, care a asigurat ca frica si nesiguranta resimtite de multi cetateni europeni sunt reale si sunt chestiuni care trebuie abordate si solutionate.

„Faptul ca milioane de europeni nu se simt in siguranta este real. Sunt preocupati de lipsa de control, exista temeri din cauza imigratiei, terorismului si viitorului economic si social”, a recunoscut el. Tusk a mai recunoscut si ca UE „nu este perfecta”, dar a adaugat ca toti liderii UE sunt de acord ca Uniunea este cel mai bun edificiu care exista in prezent. „Suntem hotarati sa nu mai repetam greselile trecutului si sa avansam pe baza de solutii in Europa celor 27. Lucrurile nu vor mai fi ca pana acum”, a promis Tusk.

Presedintele Consiliului European a declarat ca „trista” iesire a Marii Britanii din UE a deschis o dezbatere sincera cu privire la radacinile actualei situatii politice din interiorul blocului comunitar. El s-a referit si la „foaia de drum” aprobata vineri la Bratislava, in care sunt incluse si alte chestiuni, precum acordul cu Turcia pe tema refugiatilor, sprijinul tarilor in lupta impotriva terorismului, o mai mare cooperare economica, investitii si mai multe optiuni pentru tinerii europeni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: