Bruxelles-ul intra in RAZBOI cu noul guvern de la Londra. Schulz lanseaza acuzatii dure

externe

Presedintele Parlamentului European (PE) Martin Schulz a criticat dur, joi, alcatuirea Guvernului noului premier britanic Theresa May.

In opinia sa, acesta „vizeaza mai ales sa satisfaca o coeziune interna a Partidului Conservator” si „se concentreaza mai putin asupra viitorului tarii”, relateaza AFP, citata de news.ro.

May a creat controverse incredintandu-i Ministerul Afacerilor Externe liderului campaniei pro-Brexit, Boris Johnson, si creand un minister integral dedicat iesirii tarii din UE.

Schulz a declarat ca acest nou Cabinet, la fel ca cel condus de catre predecesorul lui May David Cameron, are la baza solutionarea disensiunilor interne din cadrul Partidului Conservator (Tory), in loc sa promoveze interesul national.

„Vom lucra in mod constructiv cu noul Guvern britanic in aceasta perioada dificila, asa cum am facut si in trecut”, a spus politicianul german.

„Insa alcatuirea noului Cabinet arata ca accentul cade mai putin asupra viitorului tarii si mai mult asupra satisfacerii coeziunii interne a Tory”, a adaugat el.

„Din nefericire, acest lucru continua din ceea ce a fost punctul de plecare a acestui refrerndum nefericit”, a spus el.

Schulz se refera astfel la decizia fostului premier David Cameron de a convoca pe 23 iunie un referendum pe tema apartenentei Marii Britanii la UE – in care britanicii au ales ca regatul sa iasa din Uniunea Europeana -, cu scopul de a rezolva o disputa cu aripa eurosceptica a formatiunii.

„Bunastarea tarii nu se afla in centrul deciziei politice, ci calcule interne de partid”, a denuntat el.

„Marea Britanie trebuie sa rupa periculosul cerc vicios care are un impact direct asupra restului Europei”, a subliniat Schulz.

„Ne aflam intr-o situatie incerta si dificila in Europa, iar din acest motiv toti cei implicati este necesar sa actioneze in mod responsabil”, a indemnat presedintele Parlamentului European.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: