Bruxellesul a fugit de PSD ca de ciuma. PSD a avut marea sansa sa obtina functia de sef al Parlamentului European, insa are „zero credibilitate”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan anunta ca PSD ar fi avut sansa sa obtina postul de presedinte al Parlamentului European, insa niciununul dintre europarlamentarii PSD nu beneficiaza de credibilitate.

„PSD a ratat ieri pozitia de presedinte al Parlamentului European pentru Romania deoarece are zero credibilitate in Europa si nu are niciun candidat pregatit.

In urma deciziei Consiliului European pentru pozitiile de conducere din Uniunea Europeana, presedintia Parlamentului European trebuia sa revina pentru prima jumatate a acestei legislaturi unui socialist din estul Europei. Primul candidat a fost Serghei Stanisev, fost prim-ministru incompetent bulgar cu studii la Moscova, fiul unui membru al Biroului de conducere al Partidului Comunist bulgar. Aceasta propunere nu a intrunit ieri sprijinul Grupului Social Democrat din Parlamentul European si s-a cautat un alt candidat socialist din Europa de Est.

Nimeni nu a luat in discutie un candidat de la PSD, desi PSD are cea mai mare delegatie de europarlamentari socialisti alesi dintre toate tarile din Europa de Est. Daca PSD avea ieri un pic de credibilitate in Europa si un candidat potrivit, ar fi obtinut pozitia de presedinte al Parlamentului European pentru Romania.

Dupa ce Stanisev a esuat, s-au cautat alti candidati si aici PSD nici nu a intrat in discutie. Asta confirma ca PSD nu poate obtine nimic pentru Romania pe plan european. PSD a ratat ieri oportunitatea de obtine pozitia de presedinte al Parlamentului European pentru Romania. De vreme ce nu s-a gasit niciun candidat din Europa de Est, socialistii europeni au decis ieri sa il propuna pe europarlamentarul italian David-Maria Sassoli”, a scris Siegfried Muresan pe Facebook.

Presedintele Consiliului European, Donal Tusk, a anuntat ca liderii UE au ajuns marti seara la un acord privind viitorii sefi ai institutiilor blocului comunitar, relateaza Reuters, AFP si EFE.

Ministrul german al apararii, Ursula von der Leyen, a fost desemnata presedinta a Comisiei Europene, iar Christine Lagarde, presedinta a Bancii Centrale Europene. Informatia a fost confirmata pe Twitter si de premierul luxemburghez Xavier Bettel.

„Consiliul European s-a inteles privind viitoarea conducere a institutiilor europene”, a anuntat pe Twitter Donald Tusk. Succesorul sau la presedintia Consiliului European va fi premierul belgian Charles Michel, iar spaniolul Josep Borrell va fi noul sef al diplomatiei europene.

Mai mult despre: ,


Comentarii: