Buble si nevasta PSD-ista, contracte de peste 540.000 de euro in 2022 cu PSD, PNL si primarii PSD-iste. Cum sunt laudati PSD-istii pe banii nostri: „Marcel Ciolacu a primit ropote de aplauze”

politica

Patronul site-ului stiripesurse.ro, Iosif Buble, are semnate contracte pe bani publici, prin firmele pe care le controleaza, in valoare de peste 540.000 de euro. Contractele apar in declaratie de interese depusa pe 7 iunie de nevasta lui Iosif Buble, deputata PSD Diana Tusa.

Buble a incheiat contracte cu PSD, PNL, primariile din Sectorul 3 si Sectorul 5 pe patru firme: CURS SRL (care realizeaza sondaje de opinie), European Business Environment (care editeaza stiripesurse.ro), Online Research SRL si Zaza Team.

Cele mai mari contracte, semnate prin intermediul CURS, sunt cu PNL (261.000 euro) si cu PSD (70.000 euro). Contractele sunt valabile pana la finalul anului, banii provenind din subventia acordata partidelor din banii publici.

Citeste si: Sondaj CURS (Buble): Ciolacu este politicianul in care romanii au cea mai mare incredere

De asemenea, Buble are semnate zeci de contracte cu cabinete ale unor parlamentari PSD si PNL. Tusa a ascuns in declaratie de avere apartenenta politica a acestora, insa este lesne de identificat in baza adresei. De exemplu, sediul PSD Brasov este pe strada George Baritiu 1.

In afara de PSD si PNL, printre clientii cuplului Iosif Buble – Diana Tusa se numara si europarlamentarul Eugen Tomac, presedintele PMP. La fel ca in cazul pesedistilor si penelistilor, contractele au fost semnate cu European Business Environment pentru a beneficia de propaganda pe site-ul stiripesurse.ro.

Buble a obtinut contracte si cu Secretariatul General al Guvernului, care este condus de Marian Neacsu, condamnat penal pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar. Buble continua sa primeasca bani de la guvern, aproximativ 20.000 de euro pe an, pentru ca publica stiri copiate din presa moldoveneasca pe site-ul lui, stiripesurse.ro.

Citeste si: Site-ul lui Buble, 20.000 euro de la Guvernul Citu pentru stiri copiate la virgula. Dela0.ro: „Acest site otraveste zilnic nu doar jurnalismul romanesc – ci, in sens mai larg, societatea in ansamblul ei”

Buble are semnate contracte grase si cu primariile din Sectorul 5 si Sectorul 3, primarii apropiate de PSD.

Citeste si: Primaria lui Piedone i-a livrat 30.000 euro lui Iosif Buble, patronul stiripesurse.ro. Piedone, laudat de 103 ori pe site din ianuarie

Clientii lui Buble beneficiaza prin urmare de stiri laudative pe site-ul stiripesurse.ro. Intr-o stire recenta se afirma ca Marcel Ciolacu a primit „ropote de aplauze”, formulare specifica mai degraba fostei progande comuniste din Scinteia.

Citeste si: Caracatita – Iosif Buble a imprumutat PSD cu 100.000 de euro in anul electoral 2020. In schimb a incasat sute de mii de euro tot de la PSD

PSD refuza in continuare sa prezinte detaliat sumele pe care le-a acordat presei pentru „propaganda” desi exista mai multe decizii judecatoresti in acest sens. Jurnalistul Cristian Andrei (Europa Libera) s-a remarcat prin eforturile de a afla cum sunt cheltuiti banii publici de catre partide pentru propaganda in presa. PSD a refuzat de fiecare data sa raspunda, iata si un episod relevant in acest sens, inregistrat intr-o conferinta de presa a PSD.

Cristian Andrei (Europa Libera): PSD a platit anul trecut zeci de milioane de lei catre presa si propaganda. Ne puteti spune ce ati platit?

Radu Oprea (PSD): Ati primit raspuns scris de la PSD

Cristian Andrei (Europa Libera): PSD nu a raspuns. Ce anume a platit PSD cu peste 40 de milioane de lei in 2021? Ati platit articole de presa, aparitii la televizor, interviuri? Ce anume ati platit?

Radu Oprea (PSD): Ati primit un raspuns de la PSD.

Cristian Andrei (Europa Libera): Domnule Oprea, raspunsul PSD nu contine raspunsul la aceasta intrebare. Ce a platit PSD?

Radu Oprea (PSD): Toate cheltuielile sunt auditate si in conformitate cu legea.

Cristian Andrei (Europa Libera): Ce anume a platit PSD cu peste 40 de milioane de lei pentru ca publicul sa fie informat? Ne puteti spune?

Radu Oprea (PSD): Eu v-am raspuns ca ati primit un raspuns la aceasta intrebare.

Cristian Andrei (Europa Libera): Ce scrie in raspuns?

Radu Oprea (PSD): Este un raspuns formulat de PSD. Aceste cheltuluieli nu vor fi comunicate pentru ca sunt in baza anumitor contracte care au un caracter confidential.

Cristian Andrei (Europa Libera): PSD refuza sa raspunda, asta a raspuns PSD. Sunteti informat ca sunt trei procese pierdute de PSD pe legea 544, privind dreptul la informare publica? De ce nu respectati decziile?

Radu Oprea (PSD): Raspunsul este formulat de specialisti si in conformitate cu legea.

Cristian Andrei (Europa Libera): Cand va decide PSD sa spuna ce a platit cu 40 de milioane de lei?

Radu Oprea (PSD): Va multumesc inca o data, ati primit raspuns in scris.

Jurnalistul Cristian Andrei a reactionat ulterior si pe pagina sa de Facebook: „Tupeul PSD. (…)  Acesta este nivelul dialogului cu PSD. Arunca bani publici in piata, multi bani publici, si apoi se cred deasupra legii. Aroganta a revenit la guvernare”.

Citeste si: Codrin Stefanescu: „Iosif Buble, singurul jurnalist curajos. Prietenul meu de o viata”. Buble, campion la contracte cu PSD

Iata lista completa cu contractele semnate in 2021-2022 de firmele controlate de cuplul Buble-Tusa (PSD).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: