Buble si Pieleanu, singurii autorizati sa realizeze exit-poll-uri. Pieleanu sustine ca Dancila va avea 30%

politica

Centrul de Sociologie Urbana si Regional (CURS), condus de Iosif Buble (sotul deputatei PSD Diana Tusa), si Avangarde, condus de Marius Pieleanu (invitat permanent la Antena 3), sunt singurele abilitate sa realizeze si sa prezinte exit-poll-uri in legatura cu alegerile prezidentiale de duminica.

Exit-poll-ul CURS-Avangarde va fi realizat cu peste 20.000 de interviuri fata in fata, in peste 400 de sectii, iar pentru asta vor fi peste 500 de operatori in teren, carora li se adauga cei din staff-ul tehnic si operatorii call-center, anunta Buble pe site-ul sau, stiripesurse.ro.

”Va fi unul dintre cele mai interesante exit-poll-uri din istoria post-decembrista. Ne asteptam la o prezrnta mare la urne si prin urmare va fi o adevarata provocare din punct de vedere profesional pentru noi. Se va dovedi ca rezultatele oferite CURS-Avangarde va oferi datele cele mai apropiate de rezultatul final oficial anuntat de BEC”, a declarat Iosif Buble, prezentat ca director general al CURS.

”Maine vom realiza, in colaborare CURS-Avangarde un exit-poll bazat pe un minin de 20.000 de interviuri fata in fata la iesirea de la urne, pe un esantion de cel putin 400 de sectii. Avem in teren peste 500 de operatori, la care se adauga staff-ul tehnic si operatorii call-center, care colecteaza datele.

Am dori sa precizam si un aspect tehnic. Este important de subliniat faptul ca rezultatele partiale oferite la ora 21.00, valabile pentru ora 19.00 si rezultatele finale de la ora 23.00, valabile pentru ora 21.00, nu vor cuprinde si voturile venite din diaspora. Aceste voturi pot schimba sensibil procentajele, noi speram insa, chiar daca procentele vor cunoaste o posibila diferenta sensibila, sa nu fie afectata si ierarhia finala”, a mentionat Marius Pieleanu.

Pieleanu a sustinut recent ca PSD, prin Viorica Dancila, va avea aproximativ 30%.

Previziunile lui Pieleanu, in urma cu o saptamana:

Klaus Iohannis 37-40%

Viorica Dancila 26-29%

Dan Barna 12-13%

Mircea Diaconu 6-7%

Theodor Paleologu 6-7%

Mai mult despre: ,

Comentarii: