Bubuitura de la Iasi nu este singulara. Zeci de incidente IDENTICE au avut loc recent in SUA – VIDEO

news

Misterul bubuiturii care a zguduit Iasiul in urma cu doua zile se adanceste, nimeni nu a putut sa ofere pana acum o explicatie rezonabila. Cazul nu este singular, sunete asemanatoare au fost auzite in ultimele luni in mai multe locuri din Statele Unite. Si acolo misterul este total.

Bubuitura a fost auzita miercuri, in jurul orei 13.30, in tot Iasiul. Sunetul a fost atat de puternic incat geamurile au vibrat sau chiar au fost sparte, a relatat presa locala. Situatii asemanatoare, cu relatari identice, au avut loc la inceputul acestui an in mai multe locuri din Statele Unite.

Iata cateva exemple:

Pe 16 ianuarie 2016, ksn.com scria despre „explozii misterioase” in regiunea Wichita. Locuitorii au declarat ca au auzit un „sunet puternic”, iar „casele trepidau”. Politia si pompierii nu au gasit niciun semn al vreunei explozii.

Pe 26 ianuarie 2016, WTHITV relata despre „vibratii” si „bubuituri” in Carolina se Sud. Autoritatile au declarat ca nu a avut loc niciun cutremur.

bubuit

Pe 13 februarie 2016, Detroit Free Press a relatat ca un „zgomot puternic a fost auzit miercuri dimineata” de mai multi locuitori din West Michigan. Acestia au spus ca locuintele au vibrat serios, ca in urma unui cutremur sau a unui boom sonic. Autoritatile au declarat ca nu s-a inregistrat niciun cutremur, iar la bazele militare din zona nu existau avioane supersonice.

Pe 1 martie 2016, pe pagina postul ABC7 din New York se relateaza despre un „puternic boom” in Suffolk County. Politia a declarat ca a primit numeroase telefoane privind incidentul, insa nu a existat nicio explicatie. Nici autoritatile militare din zona nu stiau nimic, spunand ca vor verifica la Baza Aeriana din zona daca au existat zboruri ale avioanelor F-35.

Pe 7 martie 2016, Vice anunta ca s-au auzit „explozii” in regiunea Los Angeles, iar cladirile s-au cutremurat, „insa nimeni nu stie ce s-a intamplat”. Martorii au povestit despre o „bubuitura puternica”, iar politia a confirmat ca a primit numeroase sesizari in saptamanile precedente. „Din pacate nu am reusit sa ne dam seama despre ce e vorba. Suntem la fel de derutati ca toti ceilalti”, a declarat un reprezentant al politiei din LA.

Acestea sunt doar cateva exemple din presa americana, fiind zeci de astfel de articole despre „bubuituri misterioase” de la inceputul acestui an.

Un eveniment similar cu cel de la Iasi a avut loc pe 20 aprilie 2016, la Calarasi. Potrivit presei locale, un suflu puternic asemanator cu cel al unei explozii semnificative a creat panica printre locuitorii orasului. Evenimentul s-a petrecut la ora 14, in timp ce, la Iasi, bubuitura din 1 iunie s-a auzit in jurul orei 13.30. La fel ca la Iasi, reporterii din Calarasi au cautat informatii la autoritati, dar niciuna dintre acestea nu a putut oferi vreo explicatie.

„Observatorul de Calarasi“ a aratat ca nici la numarul de urgente 112 nu a fost primit vreun apel. Ca in cazul Iasului, bubuitura din Calarasi s-a auzit si in localitati invecinate. Presa locala a scris ca autoritatile au trimis mai multe echipe in teren, in zone unde bubuitura s-a auzit cel mai tare, in incercarea de a identifica locul unde s-ar fi produs presupusa deflagratie, dar nu au descoperit nimic. Pe surse, reporterilor din Calarasi li s-a transmis ca ar fi fost o „detonare controlata“ la o unitate militara din apropierea orasului, dar ziaristii au subliniat ca bubuitura nu s-a auzit in zone din imediata apropiere a unitatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: