Bubuitura naprasnica la Iasi: „Sticla de la geam s-a curbat”. Ce se stie pana in acest moment

news

O bubuitura puternica, produsa miercuri in jurul orei 14.00, a pus pe jar populatia Iasului. De atunci si pana astazi nu exista nicio explicatie oficiala pentru acest incident.

Bubuitura s-a auzit puternic in oras si imprejurimi, respectiv Letcani si Dobrovat. Unii locuitori din cartierul Alexandru cel Bun spun ca boom-ul sonic a fost atat de puternic incat sticla de la geam s-a curbat, scrie 7Est.

Cea mai plauzibila ipoteza a fost legata de lansarea unei rachete antigrindina din Republica Moldova. Insa comandantul Vasile Nichiforeac de la unitatea antigrindina de la Cornesti, din tara vecina, contactat de Radio Iasi, a infirmat ca ar fi fost lansata o racheta antigrindina din tara vecina.

„Cand s-a produs bubuitura eram in zona Bucium, S-a auzit ca un boom sonic, dar nu a fost in zona niciun avion capabil sa produca acest zgomot. Companiile aeriene care opereaza la noi au spus ca nu au avut nicio problema, iar singurul avion militar care a survolat aeroportul in aceasta dupa amiaza era unul cu elice, iar acesta nu e supersonic”, a declarat Marius Bodea, directorul Aeroportului Iasi.

Prima „explicatie” a fost ca s-ar fi tras rachete antigrindina. „Nu avem vectori pe Iasi. Nu a fost efectuata nicio operatiune. Si chiar daca ar fi fost nu ar fi produs acest zgomot”, a declarat Valerica Moldoveanu, seful Centrului Antigrindina de la Dancu.

„Nu am primit niciun apel ca s-ar fi intamplat ceva sau vreo alerta”, au spus reprezentantii ISU. Politistii au precizat ca singurele actiuni derulate de ei sunt niste pregatiri pe care le fac mascatii.

De asemenea, ei nu au primit apeluri telefonice legate de ciudatul zgomot. Nici de la Aeroport nu a venit vreo veste. Acestia nu au confirmat si nici infirmat prezenta vreunui avion supersonic care sa fi produs zgomotul. Gina Tiron, sefa Centrului Meteo Moldova, a precizat ca nu s-a semnalat niciun fenomen meteo care sa fi produs bubuitura.

Reprezentantii Brigada 15 Mecanizata „Podu Inalt” au spus ca nu au in derulare niciun exercitiu militar. „Nu e de la noi”, au spus acestia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: