Bucata de lemn care a tinut-o in viata pe Rose in filmul Titanic, s-a vandut la licitatie

life

Bucata de lemn care a tinut-o in viata pe Rose in filmul Titanic a fost vanduta la licitatie pentru 718.750 USD, potrivit BBC.

Vanzarea a fost facuta in cadrul unei licitatii de recuzita si costume detinute de lantul de restaurante si statiuni Planet Hollywood.

Inca de la lansarea filmului din 1997, fanii s-au intrebat daca bucata de lemn nu ar fi fost suficient de mare pentru a-l sustine si pe Jack, salvandu-l de la moarte. In blockbuster, Jack, interpretat de Leonardo Di Caprio, insista ca bucata de lemn, parte a unui toc de usa, era suficienta doar pentru iubita lui Rose, interpretata de Kate Winslet.

Intr-un episod din 2012 din Mythbusters, regizorul James Cameron a dezvaluit ca primeste zeci de e-mailuri pe zi in care o numesc pe Rose „egoista” si pe Jack „idiot” in aceasta scena. Insa Cameron a pus capat dezbaterii, spunand ca Jack trebuia sa moara conform scenariului.
„Poate ca am gresit si placa ar fi trebuit sa fie putin mai mica, dar tipul se duce la fund”, a spus el.

Obiectul, adesea confundata cu o usa, a fost creat dupa o bucata de lemn salvata in urma tragediei din 1912, potrivit casei de licitatii Heritage Auctions. El masoara aproximativ 2,4 metri lungime si 1 metru latime.

Alte elemente de recuzita vandute in licitatie au inclus biciul din Indiana Jones si Templul Mortii, care s-a vandut cu 525.000 de dolari. Un costum purtat de Toby Maguire in Omul Paianjen s-a vandut cu 125.000 de dolari, in timp ce un topor folosit de Jack Nicholson in The Shining pentru a sparge usa unei bai, a atras aceeasi suma.

Licitatia a strans 15,68 milioane de dolari, devenind una dintre cele mai de succes vanzari ale unei colectii de recuzita si costume, a spus Heritage Auctions.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: