Bucurestenii ar trebui sa-si faca griji sau sa inceapa sa se mute. Firea a anuntat ca se va ocupa impreuna cu Dancila de problemele Capitalei

politica

Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat ca a stabilit impreuna cu premierul Viorica Dancila un plan coerent pentru Capitala si zona limitrofa, declarandu-se optimista ca vor fi solutionate cat mai multe dintre problemele Bucurestiului.

„Am intrat intr-o noua faza. Sunt optimista in relatia cu doamna Dancila si sper sa rezolvam cat mai multe din aceste probleme (ale Bucurestiului, n.r.)”, a aratat Firea, intr-o declaratie acordata presei, in timpul participarii la Congresul extraordinar al PSD, anunta Agerpres.

Ea a mentionat ca planul stabilit impreuna cu Viorica Dancila vizeaza inclusiv transferul terenului necesar intregirii suprafetei pentru Spitalul Metropolitan.

„Avem termene pentru fiecare obiectiv, fie ca ma refer la achizitionarea pachetului de actiuni de la ELCEN de catre Primaria Capitalei, un proiect care a fost stagnat pana acum de catre reprezentanti ai Ministerului Energiei. De asemenea, Spitalul Metropolitan. Asteptam terenul din partea Guvernului care sa intregeasca suprafata pe care o avem noi. Vreau sa deschid o scurta paranteza, cand Guvernul, prin Ministerul Sanatatii, a solicitat Primariei Capitalei un teren pentru a construi un centru extrem de necesar unde se realizeaza recoltarile de sange, Primaria Capitalei, in doua saptamani, a transferat acest teren (…). Noi solicitam de opt luni o suprafata de teren – repet, care este necesara intregirii suprafetei pentru Spitalul Metropolitan”, a spus ea.

Printre proiectele importante pentru Capitala, edilul sef a mentionat urgentarea lucrarilor la Centura ocolitoare si la metrou.

„Noi am solicitat urgentarea lucrarilor la metrou, pentru ca este un obiectiv de investitii al Ministerului Transporturilor, desi foarte multi bucuresteni cred ca este un proiect gestionat de Primaria Capitalei, dar nu este asa. Am solicitat urgentarea lucrarilor la Centura ocolitoare a Capitalei. De asemenea, in ceea ce priveste Pasajul Domnesti si Prelungirea Ghencea am spus ca daca CNAIR si Ministerul Transporturilor nu urgenteaza lucrarile, dorim sa le preluam noi, ca obiectiv de investitii, si sa le si finalizam. Prin urmare, ceea ce solicit eu sunt proiecte concrete pentru Bucuresti si Ilfov, iar supararile mele nu sunt personale, ci sunt foarte serioase si exprima nemultumirea bucurestenilor”, a declarat primarul.

Gabriela Firea a anuntat la inceputul saptamanii ca isi va da demisia din toate functiile politice daca nu sunt respectate termenele pentru proiectele pe care le are pentru Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: