Bucuresti: Batrani pacaliti sa se casatoreasca cu escroci, acestia le-au luat casele. Escrocii fac parte din aceeasi familie. Femeie, 73 de ani: „Am fost casatorita fortat” – Video

news

Batrana abuzata

Caz grav de abuz asupra unor batrani neajutorati si a unor persoane cu probleme psihice in Bucuresti si Ilfov. Sase persoane in varsta sau cu dizabilitati fizice si/sau psihice au fost pacalite sa se casatoreasca cu membrii unei familii de escroci, acestia urmarind sa intre in posesia locuintelor acestora.

„Am fost casatorita fortat”, a declarat una dintre victime, o femeie in varsta de 73 de ani.

„In aceasta dimineata, 6 decembrie 2023, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 11 Politie pun in executare 4 mandate de perchezitie domiciliara si 10 mandate de aducere, in Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, intr-un dosar penal de lipsire de libertate in mod ilegal si inselaciune.

In fapt, in perioada 2017 – prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei si barbati, avand varste inaintate si fara mostenitori legali, cu dizabilitati fizice si/sau psihice, dupa care le-ar fi plasat intr-un imobil, in conditii improprii, sub supraveghere permanenta, imprejurare in care le-ar fi agresat fizic si le-ar fi proferat jigniri si amenintari, pentru intimidarea acestora.

Din cercetari, s-a stabilit ca, inoculandu-le persoanelor vatamate false impresii de apartenenta ori afectiune, cinci dintre banuiti s-au casatorit cu persoanele vatamate, desi diferentele de varsta sunt foarte mari, dupa care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (in urma decesului unei persoane vatamate), fie prin acte juridice subsecvente casatoriilor, de bunurile imobile, in scopul valorificarii acestora.

De asemenea, doua persoane cu pregatire juridica ar fi oferit celorlalti banuiti consultanta, pentru incheierea sau, dupa caz, obtinerea de la autoritatile competente a unor inscrisuri necesare demersului infractional, legaturile maritale dintre banuiti si persoanele vatamate fiind oficializate in baza unor inscrisuri medicale ori alte documente puse la dispozitia oficiilor de stare civila.

In cauza, vor fi dispuse masuri asiguratorii, constand in indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmand a fi stabilita ulterior.

In baza mandatelor de aducere, care vor fi puse in aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, fata de acestea urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Totodata, vor fi conduse la sediul subunitatii sase persoane vatamate, iar cu sprijinul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului vor fi prezentate unitatilor medicale, pentru evaluarea sanatatii.

Ulterior, vor fi predate centrelor de primire din subordinea acestei institutii, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti din cadrul Sectiei 11 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si inselaciune”, a anuntat Politia Capitalei.

Surse judiciare au declarat pentru aktual24.ro ca doua dintre casele obtinute de escroci  au fost deja vandute, iar patru erau in asteptare. Politistii au gasit in casa escrocilor suma de aproximativ 22.000 euro.

Principalul suspect are 46 de ani, s-a casatorit in august 2023 cu o persoana vatamata in varsta de 72 ani. Gruparea este formata din opt persoane: barbatul de 46 ani, mama sa, concubina lui si trei surori, majore.

Concubina barbatului era si ea casatorita cu o victima. Mama si surorile au si ele casatorii, practic fiecare membru de famile in decursul acestui timp a incheiat cate o casatorie.

El a fost ajutat de doi suspecti cu studii juridice, care ofereau consultanta pentru obtinerea documentatiilor aferente, pentru a fi depuse ulterior la notariat pentru incheierea formelor legale (procuri, succesiuni, acte de vanzare cumparare).

Victimele in general erau persoane fara mostenitori legali, detinatoare de bunuri imobile (case, apartamente, terenuri).

Victimele:

Femeie 73 ani
Barbat 75 ani
Barbat 65 ani
Barbat 63 ani
Barbat 56 ani
Barbat 50 ani

Cele sase victime sunt acum in siguranta la spital.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: