Bucuresti: Pensionar, fost profesor universitar, inselat de doi escroci in parcarea din fata blocului. I-au luat 10.000 de lei

news

Politia Romana

Un fost profesor universitar, in varsta de 90 de ani, a fost inselat in fata locuintei sale din Drumul Taberei de doi escroci care i-au vandut obiexte dintr-un metal galben despre care au sustinut ca este aur. Fostul profesor le-a dat acestora 10.000 de lei.

Politistii au reusit sa ii prinda dupa doua luni pe cei doi escroci.

„La data de 1 aprilie 2024, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 25 Politie au retinut doi barbati, ambii in varsta de 45 de ani, fata de care sunt efectuate cercetari intr-un dosar penal de inselaciune, prejudiciul fiind de 10.000 de lei.

Cercetarile au fost declansate la data de 25 ianuarie 2024, cand Sectia 25 Politie a fost sesizata de catre un barbat, in varsta de 90 de ani, cu privire la faptul ca ar fi fost victima unei infractiuni de inselaciune.

Astfel, din investigatiile efectuate, s-a conturat ipoteza conform careia banuit de comiterea faptei ar fi un barbat, in varsta de 45 de ani, in sarcina acestuia fiind stabilita urmatoarea activitate infractionala:

– la data de 25 ianuarie 2024, in jurul orei 12.00, in timp ce se afla in parcarea din fata unui bloc din Sectorul 6, ar fi abordat persoana vatamata, dupa care, profitand de varsta inaintata a acesteia, ar fi indus-o in eroare, prin prezentarea spre vanzare a mai multor bijuterii din metal galben, despre care ar fi sustinut ca sunt din aur, determinand victima sa le achizitioneze contra sumei de 10.000 lei. Ulterior, s-a stabilit ca bijuteriile erau dintr-un metal comun.

De asemenea, in urma extinderii cercetarilor, s-a stabilit ca la comiterea faptei ar mai fi participat un alt barbat, de aceeasi varsta, respectiv 45 de ani.

La data de 1 aprilie 2024, cei doi barbati au fost depistati si condusi la audieri.

In baza probatoriului administrat, fata de cei in cauza a fost dispusa masura retinerii, pentru 24 de ore, ulterior procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 formuland in cauza propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti din cadrul Sectiei 25 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune”, a transmis Politia Capitalei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: