Categories: news

Bucuresti: Un adolescent de 16 ani a lovit-o in cap cu ciocanul pe strabunica sa in varsta de 86 de ani in timp ce dormea. Pensionara refuzase sa ii dea bani

Un adolescent in varsta de 16 ani din Bucuresti si-a atacat strabunica cu un ciocan, lovind-o de mai multe ori in cap pentru ca aceasta nu a dorit sa ii dea bani, anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

„In baza mijloacelor de proba administrate, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea situatie de fapt:
La data de 17.05.2023, in jurul orelor 08:00 – 08:30, dupa ce a ramas singur in locuinta cu strabunica sa in varsta de 86 de ani, inculpatul (un baiat in varsta de 16 ani) a luat un ciocan de batut carnea, a mers in camera in care dormea strabunica sa si a lovit-o pe aceasta de mai multe ori in cap cu ciocanul respectiv, dupa care a parasit adresa”, au anuntat procurorii.

Comunicatul Parchetului

La data de 17.05.2023, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au pus in miscare actiunea penala si au luat masura retinerii fata de un inculpat minor cercetat pentru comiterea infractiunii de violenta in familie in modalitatea tentativei de omor.

In baza mijloacelor de proba administrate, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea situatie de fapt:
La data de 17.05.2023, in jurul orelor 08:00 – 08:30, dupa ce a ramas singur in locuinta cu strabunica sa in varsta de 86 de ani, inculpatul (un baiat in varsta de 16 ani) a luat un ciocan de batut carnea, a mers in camera in care dormea strabunica sa si a lovit-o pe aceasta de mai multe ori in cap cu ciocanul respectiv, dupa care a parasit adresa.

Victima a fost descoperita de fiica sa, care a apelat numarul de urgenta 112 si astfel victima a fost transportata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost internata cu diagnosticul de „agresiune, traumatism cranio-cerebral nivel 0 cu risc, multiple plagi contuze fronto-parieto-temporo-occipital stanga, plaga contuza ureche stanga si zigomatic stanga”.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a admis propunerea de arestare preventiva a inculpatului minor pentru o perioada de 30 de zile.

Exista banuiala ca agresiunea a avut loc pe fondul intentiei inculpatului de a-si insusi o suma de bani de la victima, iar in acest sens cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Omoruri.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale si dispunerea masurilor preventive reprezinta etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitati care nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Tudose, campanie pentru Ciolacu: „Sunt geniali covrigii de Buzau. Daca am de ales intre rosii si un covrig de Buzau, aleg covrigul de Buzau”

Mihai Tudose, care ocupa prima pozitie pe lista PSD-PNL la europarlamentare, sustine ca sunt ”geniali”…

44 de minute ago

Polonia anunta construirea de „fortificatii” la granita cu Belarus: „Avem de-a face cu un razboi hibrid care avanseaza”

Premierul polonez Donald Tusk a declarat sambata ca vor incepe lucrarile pentru intarirea intregii frontiere…

50 de minute ago

In cativa ani, datorita introducerii masive in trafic a masinilor autonome, semafoarele ar putea avea patru culori: verde, rosu, portocaliu si alb

Pe masura ce masinile si camioanele devin mai inteligente si mai conectate, luminile semafoarelor, care…

5 ore ago

Trei insotitoare de bord laudate ca au oprit o bataie intre pasageri pe cursa Taipei – San Francisco – Video

Trei insotitoare de zbor au fost laudate pentru dezamorsarea cu succes a unei dispute care…

4 ore ago

Adunarea Generala a ONU a conferit, vineri, drepturi aditionale Palestinei in cadrul organizatiei. Ca raspuns, ambasadorul israelian a distrus carta ONU in fata adunarii

Adunarea Generala a Natiunilor Unite a conferit drepturi aditionale Palestinei in cadrul organizatiei si a…

5 ore ago