Bucurie mare la TV-urile infractorilor. Autoritatile din Costa Rica le elibereaza acum pe Elena Udrea si Alina Bica

news

Autoritatile din Costa Rica au semnat cererile de eliberare pentru Alina Bica si Elena Udrea, anunta Romania TV, postul patronat de fugarul Sebastian Ghita.

Procurorii din Costa Rica au cerut eliberarea Elenei Udrea, dupa ce Ministerul Justitiei din Romania a retras cererea de extradare.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat pe 22 decembrie ca a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflata in detentie in Costa Rica, in urma solicitarii de extradare formulate de autoritatile de la Bucuresti.

„Acum documentele au ajuns la Ministerul Justitiei si au fost semnate. Imediat procedam la traducere, apostilare si transmitere”, a spus Tudorel Toader, la Romania TV.

Tribunalul Bucuresti a decis vineri revocarea cererilor de extradare din Costa Rica pentru Elena Udrea si Alina Bica avand in vedere suspendarea executarii pedepselor pentru cele doua de un complet de cinci judecatori de la ICCJ. Decizia nu a fost contestata, astfel ca ministrul Justitiei a semnat documentele.

ICCJ a suspendat executarea pedepsei in cazul Elenei Udrea, in dosarul „Gala Bute”, in care a fost condamnata la 6 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu.

Deciziile instantelor sunt consecinta hotararii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecatori de la instanta suprema a fost declarata nelegala.

Udrea si Bica se afla in detentie in Costa Rica din 3 octombrie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: