Budai a capturat 13 primari PNL si inca zece alesi locali PNL. Cum justifica traseismul: „Si-au dorit sa vina la PSD, convinsi de politica social-democrata”

politica

Doina Federovici

Peste 20 de alesi locali de la Partidul National Liberal (PNL) au plecat din partid si s-au inscris Partidul Social Democrat (PSD), au anuntat, miercuri, reprezentantii filialei PSD Botosani.

Potrivit acestora, 13 primari, zece viceprimari, doi consilieri judeteni si doi tineri antreprenori din domeniul agricol s-au alaturat echipei PSD Botosani, urmand ca la alegerile locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024 sa candideze pe listele acestei formatiuni politice.

„Pentru noi, este o onoare ca acesti oameni gospodari, respectati in comunitatile lor, au decis sa vina alaturi de noi, considerand ca in PSD vor putea sa faca mai mult pentru cei pe care ii reprezinta. Este o confirmare a faptului ca am procedat corect, ca presedinte al Consiliului Judetean, cand i-am sprijinit in proiectele dumnealor, chiar daca erau de la alte partide. In fond, tot ce am facut impreuna a fost pentru cetatenii pe care ii reprezentam in egala masura si, asa cum am subliniat de atatea ori, facem administratie in folosul tuturor botosanenilor. De acum, vom avea o colaborare si mai stransa”, a declarat presedintele PSD Botosani, Doina Federovici, citata de Agerpres.

La randul sau, deputatul Marius Budai, presedintele executiv al organizatiei judetene, a tinut sa sublinieze ca noii colegi au fost cei care si-au dorit sa intre in echipa PSD.

„Nu a fost o actiune politica sau electorala. Este rezultatul unei colaborari administrative pe care o avem cu domniile lor de ani de zile. Si-au dorit sa vina la PSD, convinsi de politica social-democrata axata pe interesul cetatenilor. Usa partidului nostru a fost si va fi tot timpul deschisa pentru oamenii harnici si de calitate. Le multumesc pentru incredere si le urez bun venit in PSD!”, a adaugat deputatul PSD, Marius Budai.

Printre cei care s-au inscris in PSD se afla si fostul prim-vicepresedinte al filialei PNL, Verginel Gireada, care este primar al comunei Mihai Eminescu.

Ceilalti primari care s-au inscris in PSD sunt Adrian Nistor – comuna Braest); Catalin Gavril – comuna Corlateni; Viorel Ciobanu – comuna Cotusca; Ionel Lucian Borfotina – comuna Cristesti; Daniela Stredie – comuna Cristinesti; Claudiu Ilas – comuna Dangeni; Marinel Moruz – comuna Dimacheni; Stefan Dulgheru – comuna Leorda; Dumitru Buzoianu – comuna Romanesti; Marcel Chelariu – comuna Suharau; Cozmin Iulian Epuras – comuna Stauceni; Constantin Cocoreanu – comuna Tudora.

Cei doi consilieri judeteni sunt Ionut Gireada si Lazar-Claudiu Vrajotis.

Ciolacu se face ca e impotriva traseismului: „Cu adevarat mi-as dori sa nu se mai intample astfel de lucruri”

„Sa stiti ca astfel de lucruri s-au intamplat intotdeauna in anii electorali si nu e un fenomen inventat nici de PNL, nici de catre PSD, dar ele se intampla acolo unde primarii nu se mai inteleg, de obicei, cu presedintele de organizatie. Noi nu vorbim aici de o mutare din opozitie la guvernare, cum eram obisnuiti. Si s-a intamplat ca si primari de la PSD sa plece la PNL. Cu adevarat mi-as dori sa nu se mai intample astfel de lucruri, fiindca am intrat intr-o cu totul alta logica, am intrat intr-o logica de alianta electorala pentru alegerile europarlamentare si cred ca astfel de lucruri vor aduce tensiuni in interiorul coalitiei”, a declarat Marcel Ciolacu, duminica, referindu-se la un alt grup mare de PNL-isti care  s-au inscris in PSD Timis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: