politica

Budai anunta de ce pensiile speciale nu sunt inca supraimpozitate: „In PNRR nu se prevede asa ceva”

Ministrul Muncii, Marius Budai, a afirmat luni ca inca nu a fost o discutie privind supraimpozitarea pensiilor speciale, neexistand prevederi in acest sens in PNRR, doar un articol care stipuleaza reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale. Despre reforma pensiilor speciale care apare si in PNRR, ministrul PSD a explicat ca are discutii cu reprezentantii Bancii Mondiale si cei ai Comisiei Europene.

„Nu am avut inca aceasta discutie (supraimpozitarea pensiilor speciale – n.r.) si aceasta varianta. Este o discutie care excede prevederilor din PNRR. Proiectul lucrat de Ministerul Muncii impreuna cu ministerele de resort nu are, in acest moment, prevederi de fiscalitate, pentru ca nu avem acest lucru cuprins in PNRR si in reforma pensiilor”, a afirmat Marius Budai, luni la Antena 3, citat de news.ro.

Chestionat cum va arata reforma pensiilor speciale, ministrul Muncii a precizat ca poarta discutii cu reprezentantii Bancii Mondiale si cei ai Comisiei Europene.

„Am prezentat timp de o ora proiectul de lege si l-am dezbatut articol cu articol. Proiectul de lege prevede exact ce spune PNRR, si anume reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale, asa cum se comunica in spatiul public, reducerea a ceea ce inseamna cheltuieli per total si, bineinteles, aspecte legate de perioade asimilate sau nu sau de un stagiu de cotizare. In PNRR este scris foarte clar stagiul de cotizare minim similar cu stagiul minim din sistemul public de pensii. Sunt prevederi pe care vi le voi comunica in mod transparent si cat mai clar la finalul discutiilor cu Banca Mondiala si cu Comisia Europeana”, a explicat Budai.

Ministrul Muncii a adaugat ca, „atunci cand vom avea forma finala agreata si cu Comisia Europeana, va fi depus proiectul de act normativ in Parlamentul Romaniei pentru dezbatere”.

„Liderii coalitiei, presedintele PSD Marcel Ciolacu si premierul Nicolae Ciuca, au fost extrem de fermi si de clari ca nu va fi o ordonanta de urgenta. Am explicat acest lucru Comisiei Europene. A apreciat Comisia Europeana acest mod de abordare si acest mod de lucru in primul rand”, a conchis Marius Budai.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

4 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

8 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

8 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

8 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

8 ore ago