Budai, cel mai mediatizat ministru la TV si in presa scrisa in luna noiembrie. Cine a fost cel mai mediatizat din partea PNL

politica

Ministrul Muncii, Mariu Budai, a fost cel mai mediatizat ministru la TV si in presa scrisa in luna noiembrie, conform unei monitorizari realizate de mediaTRUST, transmisa redactiei aktual24.ro.

Ministrii PSD raman pe prima pozitie ca numar total de mentionari in media din Romania, se arata in studiu. Echipa de ministri PSD ocupa locul intai cu cele mai multe mentiuni in presa scrisa, online, radio si TV, urmata de echipa de ministri PNL si UDMR.

La nivelul audientei pe toate mediile, presa scrisa, online, radio si TV, in perioada monitorizata de mediaTRUST, 1-30 noiembrie 2022, ministrii PSD ocupa prima pozitie – dupa cum a calculat mediaTRUST, fiecare roman a intrat in contact cu mesajele transmise de PSD de peste 33 ori de ori pe luna (ajungand la 556,245,779 de contacte), urmati de ministrii PNL, ceea ce se traduce prin faptul ca audienta insumata a informatiilor despre acestia a ajuns la fiecare roman de 23 de ori intr-o luna (397,475,591 contacte). Potrivit mediaTRUST, fiecare roman a putut auzi mesajele UDMR de aproape 9 ori in cursul lunii noiembrie (146,800,341 contacte).

Marius-Constantin BUDAI este cel mai mediatizat ministru PSD in presa scrisa in perioada monitorizata, 1-30 noiembrie 2022, inregistrand 146 referinte in presa scrisa monitorizata de mediaTRUST. Materialele in care acesta a fost mentionat au avut ca subiect guvernul Ciuca, precum si activitatea in calitate de ministru al Muncii si Solidaritatii sociale.

Marius-Constantin BUDAI este cel mai mediatizat ministru si la TV in luna noiembrie, urmat de Bogdan Lucian AURESCU si Virgil-Daniel POPESCU. El inregistreaza 583 referinte la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, situandu-se pe prima pozitie in studiul prezentat. Varful vizibilitatii ministrului se inregistreaza in data de 21 noiembrie iar materialele in care Marius-Constantin BUDAI a fost mentionat se refera la negocierile intre PSD si PNL in privinta majorarii pensiilor.

Potrivit mediaTRUST, fiecare roman a putut auzi mesajele ministrului in medie de peste 5 ori intr-o luna (87,476,000 contacte).

Cele mai multe referinte despre ministrul Muncii au fost difuzate de Romania TV (158), ANTENA3 (130), Realitatea Plus (77), Euronews Romania (62), B1TV (38).

Cel mai mediatizat ministru PNL in presa scrisa a fost Virgil-Daniel POPESCU. Acesta este citat in 159 de publicatii scrise, cu 18 mai multe materiale decat in octombrie. Trendul ascendent al vizibilitatii ministrului energiei este evident inepand cu data de 11 noiembrie 2022, in contextul aprobarii celor 2 ordonante una privind facturarea energiei electrice la consumatorii finali, in timp ce o alta reglementeaza piata pana in 2025.

PNL, prin Bogdan Lucian AURESCU, ministrul Afacerilor externe, inregistreaza 461 de mentiuni la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, fiind astfel cel mai mediatizat ministru PNL la TV in luna noiembrie. Materialele in care acesta a fost mentionat au avut ca subiect guvernul Ciuca, precum si activitatea in calitate de ministru al Afacerilor externe.

Varful vizibilitatii se inregistreaza in data de 28 si 29 noiembrie 2022, in contextul Reuniunii NATO la Bucuresti. Potrivit mediaTRUST, fiecare roman a interactionat cu mesajele ministrului precum si cu referinte la activitatea acestuia, de aproape 3 ori intr-o luna (43,018,000 contacte).

Sursele TV cele mai active in mentionari cu privire la Bogdan Lucian AURESCU, sunt: Euronews Romania (92), ANTENA3 (62), Digi24 (61), B1TV (51), Realitatea Plus (41).

Virgil-Daniel POPESCU are 437 referinte TV in perioada monitorizata, 1-30 noiembrie 2022, in scadere fata de luna trecuta, cand a inregistrat 549 mentiuni. In data de 11 noiembrie a fost inregistrat varful vizibilitatii, in contextul anuntului facut de acesta pentru revenirea la o piata energetica reglementata pana in 2025.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: