Budai (PSD) cere pastrarea tuturor sporurilor: „Nu exista sporuri abuzive sub nicio forma, nu exista spor de calculator”

politica

Deputatul PSD Marius Budai, fost ministru al Muncii, ssutine ca premierul si ministrii care vorbesc de „sporuri abuzive” si „spor de calculator” mint si dezinformeaza pentru ca astfel de sporuri nu ar exista. „Sub nicio forma nu am descoperi sporuri abuzive cat am fost la guvernare”, a declarat Budai pentru RFI.

„Sa vorbesti in Romania anului 2021, de exemplu, din arcul guvernamental sa spui ca ar mai exista sporul de calculator, care nu exista sub nici o forma, pentru ca acel spor a fost cu ani in urma, cand stim cu totii ca acele monitoare de calculator nu numai ca iti afectau vederea, dar emiteau si radiatii puternice si tot ceea ce inseamna spor in Romania, ca vorbim de angajati la privat, ca vorbim de angajati la stat, aceste sporuri, il auzeam pe Florin Citu spunand ca sporurile trebuie legate de performanta. Este total eronat. Sporurile se dau pentru conditii deosebite de lucru sau pentru program de noapte sau pentru persoanele cu dizabilitati. Premiile se dau pentru performanta suplimentara fata de fisa de post. Deci este total eronat. Neputinta si austeritatea pe care o impune un Guvern nu trebuie justificat din punctul meu de vedere, prin a pune in antiteza categorii sociale din Romania”, a declarat Budai pentru RFI.

Citeste si: Spor „de praf” de 2.500 de lei/lunar la Avocatul Poporului. Reactie dura din Parlament: „Cu astfel de sporuri PSD si-a cumparat linistea si si-a imbuibat camarila de partid”

Reporter.: De ce nu a reglementat mai bine PSD-ul, cat a fost la putere, problema sporurilor? Ati fost la guvernare, ati avut toate parghiile.

Marius Budai: Daca imi si definiti ce inseamna mai bine si comparat cu ce…

Rep.: Adica sa eliminati sporurile abuzive, cum e cel pentru calculator.

M.B.: Asta este folosit in mod abuziv. Daca imi aratati un document oficial, da, putem avea o discutie serioasa. Nu este decat o incercare penibila de a justifica austeritatea.

Rep.: Dar acest spor de calculator exista si este incasat de unii bugetari.

M.B.: Daca dvs. stiti sigur ca exista, dati-mi si mie un exemplu. Eu va spun si va citez din legea salarizarii unitare si va garantez ca nu exista.

Rep.: Deci sporul de calculator nu exista, asta ne spuneti?

M.B.: Da.

Rep.: Si atunci cum va explicati ca actualii guvernanti ies in public cu asemenea declaratii?

M.B.: Am spus ca este o incercare penibila de a-si justifica neputinta si austeritatea pe care o promoveaza.

Rep.: Dar e de notorietate ca exista asemenea sporuri.

M.B.: Daca dvs. imi dati un exemplu sau dumnealor, ca la ministerul nu stiu care exista spor de calculator, atunci acel ordonator de credite inseamna ca a incalcat legea, dar pana atunci discutam discutii.

Rep.: Dar sporuri abuzive exista?

M.B.: Care ar fi alea?

Rep.: Va intreb pe dvs., exista?

M.B.: Hai sa nu discutam la nivel general.

Rep.: Nu discutam la nivel general, ci la nivel concret. Ati fost la putere, ati fost in Guvern, ati descoperit sporuri abuzive?

M.B.: Nu, sub nici o forma.

Mai mult despre: ,

Comentarii: