externe

Budapesta acuza noul guvern al Poloniei de legaturi cu „imperiul Soros”: „Mass-media de stat este decapitata, haosul este evident”

Consilierul politic al premierului Ungariei, Balazs Orban, s-a declarat socat de preluarea puterii de catre stanga, organizata de „imperiul Soros” in Polonia, relateaza Evropeiska Pravda.

„Mass-media de stat este decapitata, politia a confiscat sediul, ceea ce a dus la ranirea unui politician de dreapta in timpul protestelor. Haosul este evident, in conditiile in care noul prim-ministru Donald Tusk a inceput restructurarea mass-mediei la doar o saptamana de mandat”, a scris Balazs Orban.

In acelasi timp, el a afirmat ca „legaturile cu Soros” sunt evidente in guvernul lui Tusk, deoarece acesta include „un absolvent al Universitatii Soros ca ministru al Justitiei, o activista feminista de stanga ca ministru al Educatiei si un ministru fara portofoliu, o pozitie creata pentru a proteja interesele organizatiilor neguvernamentale straine”, a mai spus el.

Balazs Orban si-a exprimat, de asemenea, nemultumirea ca seful parlamentului polonez, Szymon Holovnia, „a acceptat migranti africani in camera inferioara a parlamentului polonez”.

„Aceste evenimente evidentiaza stabilitatea politica a Ungariei si importanta eforturilor noastre de a asigura suveranitatea. Este nevoie de schimbari la Bruxelles cat mai curand posibil – sa speram ca alegerile pentru Parlamentul European din 2024 ne vor oferi sansa la care aspiram cu totii”, a scris Balazs Orban.

De mai multi ani, guvernul ungar a facut din George Soros, un finantist american de origine maghiara, unul dintre principalii sai dusmani.

Guvernul ungar a avut relatii de prietenie cu precedentul guvern din Polonia, format de partidul Lege si Justitie. Potrivit presei, „PiS” a folosit in campania electorala din toamna consilieri de-ai lui Viktor Orban. „PiS” nu a reusit sa obtina o majoritate in Dieta dupa alegeri, iar coalitia condusa de Donald Tusk a preluat guvernarea.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

32 de minute ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

18 minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

54 de minute ago

Presshub: Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. „Cum sa ramai indiferent stiind ca i-au cazut dintii din gura din pricina inanitiei?”

Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. Marius Balo, care a fost…

22 de minute ago

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

2 ore ago