news

Budapesta anunta ca finanteaza 6 universitati maghiare din Transilvania: „Strategie de sprijinire a comunitatilor de maghiari din strainatate”

Guvernul ungar va sustine din nou universitatile maghiare care ofera cursuri in tot Bazinul Carpatic in 2021, a anuntat sambata un reprezentant al Ministerului pentru inovare si tehnologie, potrivit MTI, citata de Agerpres.

Cursurile joaca un rol important in strategia tarii de sprijinire a comunitatilor de etnici maghiari din strainatate, a declarat Tamas Schanda intr-un comunicat. De mai multi ani, guvernul ungar a sprijinit cu generozitate astfel de programe de formare in cadrul unui program inceput in 2010, a adaugat el, citat de Agerpres.

Cele zece universitati maghiare implicate in acest program vor oferi cursuri in Komarno (Revkomarom) in Slovacia, Berehove (Beregszasz) in Ucraina, Miercurea Ciuc (Csikszereda), Oradea (Nagyvarad), Odorheiu Secuiesc (Szekelyudvarhely), Targu Mures (Marosvasarhely), Sfantu Gheorghe (Sepsiszentgyorgy), Ilieni (Illyefalva) in Romania, si Subotica (Szabadka), Senta (Zenta) si Sombor (Zombor) in Voivodina, Serbia.

Informatii detaliate despre cursurile oferite sunt disponibile la adresa felvi.hu, se arata in comunicat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

5 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

5 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

5 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

5 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

5 ore ago