Budapesta le-a interzis diplomatilor ungari sa participe la parada de 1 Decembrie. Reactia MAE

politica

Ministerul Afacerilor Externe se declara ca a luat act cu „surprindere si nedumerire” decizia Ministerului Afacerilor Externe de la Budapesta de a le interzice diplomatilor sa participe festivitatile de Ziua Romaniei.

„Am luat nota cu surprindere si nedumerire de decizia Ministerului Afacerilor Externe si Comertului Exterior al Ungariei de interzicere a participarii diplomatilor ungari la celebrarile si receptiile organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. O asemenea decizie este greu de inteles cu atat mai mult cu cat respectul fata de valorile si simbolurile nationale ale unei tari sunt parte componenta indiscutabila a setului de valori pe care se bazeaza insesi Uniunea Europeana si comunitatea trans-atlantica. Romania a fost si este un stat care va ramane profund atasat respectului acestor valori”, se arata in raspunsul Ministerului Afacerilor Externe pentru Digi24.

Diplomatii maghiari au primit interdictie sa participe la receptiile organizate de ambasadele Romaniei cu ocazia Zilei Nationale.

Potrivit unui saptamanal ungar, dispozitia a venit direct de la ministrul de externe, Peter Szijjarto.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: