externe

Budapesta se rafuieste si cu Estonia, enervata ca i s-a reprosat atitudinea fata de Ucraina: „Minciuni fara temei si fatarnicie, critici inacceptabile”

Ambasadorul Estoniei a fost convocat la Ministerul de Externe ungar in legatura cu remarci „inacceptabile” ale politicienilor estoni criticand Ungaria, a anuntat marti secretarul de stat in minister responsabil pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale, citat de agentia MTI.

Tamas Menczer a declarat intr-un video pe Facebook ca l-a informat pe ambasadorul Estoniei despre pozitia Ungariei in legatura cu razboiul din Ucraina si i-a spus ca „criticile fara temei si false” la adresa Ungariei sunt „inacceptabile”.

Pozitia Ungariei in ceea ce priveste razboiul este axata pe pace, a subliniat el. „Suntem de partea pacii”, a adaugat el, afirmand ca pacea este singura solutie pentru amenintarile fizice, provocarile economice si criza economica si energetica.

Menczer a mai spus ca l-a informat pe ambasadorul Estoniei ca Ungaria desfasoara cea mai mare actiune umanitara din istoria sa in legatura cu Ucraina.

Aproximativ un milion de refugiati au fost primiti de Ungaria din Ucraina si cei care decid sa ramana primesc ajutor pentru a-si gasi de lucru si trimite copiii la scoala, a declarat el. Guvernul Ungariei este gata sa reconstruiasca un spital si o scoala in Ucraina si continua sa furnizeze ajutor umanitar tarii vecine, a adaugat el.

Ungaria este alaturi de Ucraina si sprijina suveranitatea teritoriala si integritatea Ucrainei, a spus Menczer.

Criticile venite din partea politicienilor unei tari al carei spatiu aerian este protejat de asemenea de soldati unguri si avioane ungare sunt „ciudate” in timp ce Ungaria participa la apararea spatiului aerian al Estoniei, a remarcat el.

Fortele armate ale Ungariei se afla in prezent intr-o misiune in Estonia cu patru avioane Gripen si cincizeci de soldati, ceea ce inseamna ca ungurii lucreaza pentru securitatea Estoniei, a mai notat el.

„In schimb, nu ne asteptam la minciuni fara temei si fatarnicie”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

10 minute ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

35 de minute ago

Apararea UE este o prioritate chiar si pentru eurosceptici. Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj pan-european

Aproape jumatate dintre europeni sunt de acord ca Bruxelles-ul ar trebui sa isi perfectioneze strategia…

31 de minute ago

Serviciile secrete din Cehia au demascat o retea finantata de Moscova, care descuraja tarile UE sa sprijine Ucraina

Serviciile de informatii cehe au demascat o retea finantata de Moscova care raspandea propaganda rusa…

2 ore ago

Gheata polara se topeste si schimba rotatia Pamantului: „Timpul insusi va fi afectat”

Intr-o zi, in urmatorii doi ani, toti locuitorii lumii vor pierde o secunda din timpul…

36 de minute ago