externe

Budapesta se rafuieste si cu Estonia, enervata ca i s-a reprosat atitudinea fata de Ucraina: „Minciuni fara temei si fatarnicie, critici inacceptabile”

Ambasadorul Estoniei a fost convocat la Ministerul de Externe ungar in legatura cu remarci „inacceptabile” ale politicienilor estoni criticand Ungaria, a anuntat marti secretarul de stat in minister responsabil pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale, citat de agentia MTI.

Tamas Menczer a declarat intr-un video pe Facebook ca l-a informat pe ambasadorul Estoniei despre pozitia Ungariei in legatura cu razboiul din Ucraina si i-a spus ca „criticile fara temei si false” la adresa Ungariei sunt „inacceptabile”.

Pozitia Ungariei in ceea ce priveste razboiul este axata pe pace, a subliniat el. „Suntem de partea pacii”, a adaugat el, afirmand ca pacea este singura solutie pentru amenintarile fizice, provocarile economice si criza economica si energetica.

Menczer a mai spus ca l-a informat pe ambasadorul Estoniei ca Ungaria desfasoara cea mai mare actiune umanitara din istoria sa in legatura cu Ucraina.

Aproximativ un milion de refugiati au fost primiti de Ungaria din Ucraina si cei care decid sa ramana primesc ajutor pentru a-si gasi de lucru si trimite copiii la scoala, a declarat el. Guvernul Ungariei este gata sa reconstruiasca un spital si o scoala in Ucraina si continua sa furnizeze ajutor umanitar tarii vecine, a adaugat el.

Ungaria este alaturi de Ucraina si sprijina suveranitatea teritoriala si integritatea Ucrainei, a spus Menczer.

Criticile venite din partea politicienilor unei tari al carei spatiu aerian este protejat de asemenea de soldati unguri si avioane ungare sunt „ciudate” in timp ce Ungaria participa la apararea spatiului aerian al Estoniei, a remarcat el.

Fortele armate ale Ungariei se afla in prezent intr-o misiune in Estonia cu patru avioane Gripen si cincizeci de soldati, ceea ce inseamna ca ungurii lucreaza pentru securitatea Estoniei, a mai notat el.

„In schimb, nu ne asteptam la minciuni fara temei si fatarnicie”, a adaugat el.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

De ce cad avioanele Rusiei ca mustele. Ucraina a primit rachete NASAMS din SUA, sistem avansat care apara Washingtonul de atacuri aeriene – Video

Presedintele Volodimir Zelenski a declarat intr-un interviu, difuzat duminica pe postul american CBS, ca Ucraina…

5 ore ago

Exit-Poll: Victorie clara a extremei-drepte la alegerile din Italia. Extremistii au impreuna peste 42% din voturi

Victorie a extremei drepte in alegerile din Italia, arata sondajele realizate la iesirea de la…

2 ore ago

Kirill, in predica de duminica: „Cine moare in timp ce isi indeplineste datoria militara isi va curata toate pacatele” – Video

Patriarhul ortodox rus Kirill a spus in predica sa de duminica ca "jertfa in timpul…

5 ore ago

Surpriza, Serbia anunta Moscova ca NU va recunoaste referendumurile din Donbas: „Nu putem accepta rezultatele acestor referendumuri”

Serbia, un aliat al Rusiei, a anuntat duminica, 25 septembrie, ca in conformitate cu normele…

11 ore ago

Deputat PSD, fosta judecator CCR: „Comentariile nu vor mai fi permise pe pagina mea de Facebook”. De ce s-a enervat pesedista

Deputatul PSD Simona Maya Teodoroiu, fost judecator CCR, anunta ca nu va mai permite alegatorilor…

8 ore ago

Disperati sa scape de front, tineri rusi incearca sa treaca ilegal granita in Kazahstan. Au fost prinsi de kazahi si culcati la pamant

Mai multi tineri tineri rusi, avand varsta pentru a fi mobilizati pentru frontul din Ucraina,…

9 ore ago