Budapesta trimite in Transilvania masti si echipamente de protectie. Produsele provin din China

news

Guvernul de la Budapesta va trimite teste pentru coronavirus, masti si echipamente de protectie maghiarilor din afara granitelor. ​

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat ca este vorba de 600 000 de masti si cateva zeci de mii de costume si alte echipamente de protectie, respectiv si teste, urmand ca acestea sa ajunga in Transilvania, Voivodina, Ucraina Subcarpatica, Slovacia, Slovenia si Croatia, transmite MTI.

Ungaria poate face acest lucru, deoarece podul aerian dintre China si Ungaria este in functiune, iar guvernul maghiar a cumparat, deja, din China, peste 30 de milioane de masti, a subliniat seful diplomatiei ungare. In plus, exista o linie de productie completa, care va incepe sa functioneze in curand si care va putea produce 2 800 000 de masti pe luna.

Szijjarto a specificat ca aproape toate comunitatile maghiare de peste granitele Ungariei au luat, deja, legatura cu guvernul maghiar pentru a-i spune acestuia ca stocurile de echipamente de protectie ale zonelor in care locuiesc sunt reduse, iar unele spitale au depasit deja limita capacitatii lor operationale din cauza provocarilor pe care le prezinta epidemia de coronavirus.

In Ungaria vor sosi, si in urmatoarele saptamani, transporturile semnificative din China, ceea ce va contribui la succesul protejarii sanatatii oamenilor, a adaugat Szijjarto.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: