politica

Bugetar, satul sa fie platit degeaba: „Demisionez, este inadmisibil sa fiu platit cu 6.500 de lei fara sa prestez nicio activitate, doar pentru prezenta”

Ciprian Tisea, un consilier angajat in cadrul Consiliului Judetean Satu Mare, a anuntat ca demisioneaza pentru ca „timp de 5 luni nu mi s-a solicitat sa prestez nici o activitate”.

Tisea avea un salariu lunar de 6.500 de lei si spune ca timp de cinci luni nu a avut nimic de facut in functia de consilier al unui vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare.

”Motivele pentru care formulez prezenta demisie constau in aceea ca de la data angajarii si pana la data formularii demisiei nu mi s-a solicitat sa exercit atributii efective de serviciu, astfel ca nu am avut nici o activitate profesionala conform fisei postului, fara a mi se respecta dreptul la munca”, arata Tisea in scrisoarea de demisie.

”Timp de cinci luni nu mi s-a solicitat sa prestez nici o activitate, nici mie si nici celorlalti colegi din cadrul biroului celor doi vicepresedinti, activitatea noastra constand exclusiv in prezenta la locul de munca. Ceea ce ni s-a solicitat a fost prezenta si nu munca efectiva, ceea ce este sub demnitatea oricarei persoane responsabile fata de modul in care se cheltuie banul public”, a mai spus Tisea.

„In fiecare dimineata, la ora 8, eu il intrebam pe domnul vicepresedinte ce avem azi pe ordinea de zi/de lucru, iar el imi raspundea ca ‘trebuie sa stam cu totii pe aici'”, a acuzat Tisea.

”Nu vreau sa dau acest exemplu copiilor mei, in conditiile in care fac parte dintr-o familie de antreprenori”, a mai justificat Ciprian Tisea.

El a dat detalii si despre atmosfera din birourile institutiei: ”Din lipsa de activitate s-a ajuns sa se autosesizeze si administratorul public cu privire la atmosfera repetata din antecamera vicepresedintilor Consiliului Judetean, caracterizata de rasete, tipete, atmosfera de claca, stand-up comedy”.

Ciprian Lucian Tisea a fost timp de cinci luni consilierul lui Oliviu Buzgau, vicepresedinte PSD al Consiliului Judetean Satu Mare. Institutia e condusa de presedintele Pataki Csaba (UDMR). Celalat vicepresedinte este Lenuta Cornea (PSD), sora ministrului pentru diaspora, Gheorghe Carciu. Tisea mai dezvaluie ca Lenuta Cornea le cerea angajatilor CJ sa o salute fiecare, „pe rand”, iar un consilier sa ii deschida usa.

Iata scrisoarea de demisie, data publicitatii de G4Media:

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

36 de minute ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

2 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

O oră ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

2 ore ago