Bugetul Capitalei a fost aprobat in unanimitate. Firea iese la atac: „Am reusit sa scoatem Bucurestiul din blocajul in care a fost dus de primarul general”

actualitate

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost aprobat in sedinta de vineri a Consiliului General, in unanimitate, cu 51 de voturi „pentru”. Gabriela Firea a tinut sa lanseze noi atacuri politice.

Bugetul fusese respins in trei sedinte anterioare de majoritatea PSD-PNL.

La proiectul initial au fost aduse doua amendamente, unul sustinut de primarul general si unul propus de grupurile PSD si PNL.

Consilierii municipali PSD si PNL au sustinut alocarea suplimentara a sumei de 240 milioane de lei pentru subventia la termoficare, a 200 de milioane de lei pentru subventia la transportul public, precum si a 150 de milioane de lei pentru plata partiala a restantelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilitati. Totodata, ei au sustinut alocarea a 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, a 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea si a unor sume pentru proiectul Penetratie Ciurel – Autostrada A1 – Pod Ciurel.

Prin amendamentul PSD si PNL, bugetul Proedus se va diminua cu 25 de milioane de lei, al ARCUB cu 17 milioane lei, al ALPAB cu 20 de milioane de lei, al Creart cu 13 milioane lei. Se mai diminueaza cu 30 de milioane de lei banii destinati Administratiei Strazilor, dintre care 14,5 milioane de la obiectivul „Indicatoare rutiere trecere de pietoni echipate cu lampi cu leduri alimentate de panouri fotovoltaice inclusiv stalpi”. Se mai taie 20 de milioane de lei si de la Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic.

De asemenea, bugetul Directiei Generale de Asistenta Sociala va fi majorat cu 200 de milioane de lei. In buget este inclus si un imprumut de 258 de milioane de lei, pe care PMB urmeaza sa il contracteze.

Firea iese la atac: „Am reusit sa scoatem Bucurestiul din blocajul in care a fost dus de primarul general”

„Capitala are buget! Am reusit sa scoatem Bucurestiul din blocajul in care a fost dus de primarul general.
Proiectul aprobat astazi duce banii Primariei Capitalei catre proiecte serioase, nu pentru evenimentele pe care primarul general le pregatea pentru campania sa electorala.

Consilierii generali social-democrati si liberali au aratat la sedinta convocata astazi ca exista o majoritate responsabila in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar primarul general Nicusor Dan nu mai poate ignora solicitarile bucurestenilor.

In ciuda declaratiilor nerealiste ale primarului general, am gasit sumele necesare pentru a plati restantele la stimulentul pentru persoanele adulte cu dizabilitati, taiat la jumatate din dorinta lui Nicusor Dan. Am suplimentat sumele pentru plata subventiei la termoficare si la transportul public. De asemenea, continuam proiectul Banca de alimente si constructia blocului social din Prelungirea Ghencea, pentru continuarea proiectului Ciurel-Autostrada A1”, a sustinut Firea pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: