Bulai, singurul parlamentar care a adus refugiati in casa lui. Restul ii sprijina doar pe Facebook

politica

Deputatul USR Iulian Bulai gazduieste o familie de refugiati ucraineni in casa lui Bucuresti. El s-a intalnit cu refugiatii intamplator in aeroportul Otopeni si apoi i-a ajutat sa ajunga in Bucuresti si le-a si cumparat bilete de tren pentru Viena.

„Elena, Karina, Stefani si Vladimir. Oaspetii din Odesa la cina si peste noapte. Cartofi, carne de porc si salata la meniu.

Suburbiile Odesei sunt bombardate acum. Maine la 14.00 au tren spre Viena. Solidari suntem mai puternici!”, a anuntat Bulai pe Facebook.

El a relatat anterior cum i-a intalnit pe refugiatii ucraineni.

„Azi am dus-o pe sora mea la Aeroportul Otopeni. Ma abordeaza imediat o refugiata din Ucraina.

Ea: Taxi?
Eu: Nu, parlamentar!

Poveste lunga pe scurt. 3 femei si Vladimir – un baietel de trei ani. Vor sa ajunga la unchiul din Germania. Ajungem la Gara de nord, le iau bilet pana la Viena cu trenul de maine si zic doamnei ca sunt 4 refugiati si ca sa aplice gratuitate pe teritoriul Romaniei. Asa cum a anuntat CFR – gratuitate la CFR pe teritoriul Romaniei pentru refugiatii din Ucraina. Doamna de la ghiseu: nu se aplica, nu am fost instiintati, nu am primit nicio telegrama sau instiintare in acest sens. Nu pot sa fac nimic.

PS: am platit bilet plin pentru cele 3 femei pana la Viena. Copilul are gratuitate. Nu asta e ideea totusi: ci ca sistemul nu functioneaza, sau cel putin nu functioneaza pentru trenurile internationale care merg pe teritoriul tarii.

PPS: Am incercat sa sun pe dl Grindeanu direct de la ghiseu. Ministrul avea telefonul inchis. Este in Polonia la sedinta comuna de guvern. Intre timp am instiintat pe consilierul lui personal. Sper sa se rezolve”, a relatat Bulai.

El a confirmat apoi ca refugiatii nu pot calatori gratuit in ciuda declaratiilor de la Guvern.

„Dupa ce am aratat ca in practica refugiatii ucraineni nu beneficiaza de transport CFR gratuit pe teritoriul Romaniei, am fost sunat de un director din cadrul Ministerului Transporturilor (MT).

Momentan nu exista nici ordin de ministru si nici OUG care sa permita emiterea biletelor gratuite CFR pentru refugiati, exista doar anuntarea unei intentii pe Facebook din partea unui ministru. Am primit asigurari ca maine se va emite acest OUG care este pregatit de MT, dar inca ignorat de restul guvernului.
Ma bucur daca intamplarea de astazi va duce la rezolvarea problemei. Am primit asigurari ca in viitor se va deconta pretul biletelor (achizitionate astazi) pe ruta Bucuresti – Episcopia Bihor!

Sper sa se rezolve maine. Si sper urmatoarele: intai sa se pregateasca o decizie, apoi sa fie aplicata, apoi comunicata. Nu invers”, a mai spus Bulai.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: